|

'Enes Ünal Arda'dan sonra en heyecan verici oyuncu'

İngiliz basını, bonservisi Manchester City'de bulunan ve Twente'de kiralık olarak forma giyen milli futbolcu Enes Ünal için uzun bir analiz yazısı hazırladı.

Yeni Şafak
10:06 - 31/03/2017 الجمعة
Güncelleme: 10:53 - 31/03/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Enes Ünal sık sık İngiliz basınında gündeme geliyor.
Enes Ünal sık sık İngiliz basınında gündeme geliyor.

Twente'de kiralık olarak forma giyen ve attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Enes Ünal'a İngiliz basınından övgü geldi.



Enes Ünal'ı, Arda Turan'dan sonra Türkiye'nin 'en heyecan verici' oyuncusu olarak nitelendiren Guardian gazetesi, bonservisi Manchester City'de bulunan milli futbolcunun Hollanda'da attığı 12 lig golüyle bir diğer Türk oyuncu Colin Kazım'ı geçmesini ön plana çıkardı.



Ibrahimovic'i örnek aldığı söylenen Enes'in, Türkiye 16 Yaş Altı Milli Takımı'nda 25 maçta 24 gol atmasına dikkat çekildi. Manchester City'e transferinin ardından çeşitli takımlara kiralanan ve son olarak Twente forması giyen genç yıldızın, "Twente benim için doğru bir yer. Büyük bir ligde düzenli oynayarak tecrübe kazanıyorum" sözlerine yer verildi.



Gazete ayrıca Enes Ünal'ın yurt dışını tercih ederek olumlu anlamda risk aldığını, Bursaspor forması giydiği dönemde Süper Lig'den Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un da kadrosuna dahil olabileceğini ancak milli futbolcunun bu durumda kişisel gelişimine önem verilmeyeceğini, daha önce bu takımlara giden genç oyuncuların gerçek potansiyellerini bulamadığı yönünde gerekçe göstererek eleştiride bulundu.



Enes'in fair-play ahlakına vurgu yapıldı

İngiliz gazetesi, Enes Ünal'ın yeteneklerinin yanı sıra kişiliği üzerinden de birtakım çıkarımlar yaptı. Hollanda Ligi'nde geçtiğimiz aylarda oynanan Twente-Heerenveen mücadelesinde kalecinin herhangi bir teması olmamasına rağmen yere düşerek takımına penaltı kazandıran milli futbolcunun maç sonu yaptığı şu açıklamayı paylaştı:


  • "Fotoğrafları görünce bir temas olmadığı anlaşılıyor. Hakem penaltıyı verdi. Eğer o anda bana bir temas olmadığına emin olsaydım hakeme penaltısını iptal ettirirdim. Bir hata yaptıysam özür dilerim. O anda ne yaptığınızı düşünemiyorsunuz, her şey çok hızlı gelişiyor."








#Enes Ünal
#Twente
#Manchester City
٪d سنوات قبل