|

Enes Ünal oynamak istediği futbolcuları açıkladı

Twente'de attığı gollerle adından söz ettiren milli futbolcu Enes Ünal, yan yana oynamak istediği futbolcuları seçti.

Yeni Şafak
14:27 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:48 - 27/02/2017 Pazartesi
Diğer
Enes Ünal bu sezon 22 lig maçında 11 gol kaydetti.
Enes Ünal bu sezon 22 lig maçında 11 gol kaydetti.

Hollanda ekiplerinden Twente forması giyen milli futbolcu Enes Ünal, birlikte oynamak istediği 10 oyuncuyu seçti.



Four-Four-Two Türkiye'de yer alan habere göre Enes'in beraber oynamak istediği 10 futbolcu şöyle:




Kaleci: Manuel Neuer

"Bir kalecinin nasıl oynaması gerektiği hakkındaki tüm yazılı kuralları değiştirdi. Tüm özellikleri üst seviyede. Bir kaleciden çok daha fazlası."

Defans: Dani Alves

"Belki eski formunun uzağında görülebilir ancak yine de ortalamanın çok üzerinde bir oyuncu. Üst düzey takımsanız ve ana prensibiniz hücum yapmaksa Alves'ten iyisini bulmanız çok zor."

Defans: Sergio Ramos

"Yetenekleri tartışılmayacak seviyede. Yerden ve havadan çok etkili, topu oyuna iyi sokuyor ama beni en çok etkileyen özelliği, savaşçı bir karaktere sahip olması. Bu kadar yüksek konsantrasyon, beraberinde kartları da getiriyor ama o kadar da olacak."

Defans: Diego Godin

"Yine aynı özellik, savaşçılık. Yıllardır inanılmaz seviyelerde savunma oyunu oynamayı başaran Atletico Madrid'in adeta bel kemiği. Arka tarafın sigortası ve liderlik vasfıyla da öne çıkıyor."



Defans: Marcelo

"Marcelo da Alves'e çok benzer bir oyun yapısına sahip. Bu ikili, gol atmak isteyen takımlar ve bu takımların forvetleri için tartışmasız bulunmaz bir nimet."



Orta saha: Arturo Vidal

"Yıldızlarla kurulu bir takımın pis işlerini yapacak oyuncunun da diğer arkadaşları kadar yetenekli olması gerekiyor. Vidal'i tam olarak bu seviyede görüyorum. Gerçi bu hücum hattıyla işi çok daha zor olacak ama maç başına 15 km üzeri koşarsa şansımız artar."



Orta saha: Paul Pogba

"Hem savunma, hem de hücum yönüyle harika bir oyuncu ve çok daha fazlasını vaat ediyor. Onun tarzında yetenekli bir oyuncuyla oynamak her forvet oyuncusu için avantaj."



Orta saha: Yaya Toure

"Oyunu harika kontrol edebilen, skora net katkı sağlayan ve fit olduğu zaman müthiş tempo yapabilen üst düzey bir oyuncu. İyi günündeyse forvetlerin geri gelmesine fazla gerek yok. Doğru yerde dursunlar yeter."

Forvet: Lionel Messi

"Onun için uzun uzadıya konuşmaya gerek yok. En iyilerle aynı sahayı paylaşmak her futbolcunun hayalidir. Yeteneklerinden faydalanmak ve onlardan bir şeyler öğrenmek. Hal böyle olunca Messi'yi kadroma yazmak kaçınılmaz oluyor."



Zlatan Ibrahimovic

"Ibrahimovic, en başından beri benim bu oyundaki idolüm; kendime her zaman örnek aldığım bir futbol markası. Bu açıdan da bir 11 çıkarmam istendiğinde listeye yazdığım ilk isim tabii ki o oldu. İyi ki oynamaya devam ediyor."



#Enes Ünal
#Twente
7 yıl önce