|

Er meydanında kura krizi

Güreş Federasyonu geçen yıl olduğu gibi başpehlivanlık 3. turuna 16 pehlivanla başlamayınca kura krizi yaşandı. Başpehlivanlar, antrenörleri ve hakem heyeti arasında sert tartışmalar yaşandı.

Yeni Şafak ve
17:56 - 25/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:33 - 25/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Güreşler öncesinde Güreş Federasyonu, geçen sezon ilk sekize giren isimlerin çeyrek finale kadar birbiriyle karşılaşmayacağını açıklamıştı. 54 sporcunun yer aldığı bu kategoride ikinci turda 27 sporcudan beşinin 'bay' geçirilmesi ve üçüncü tura 16 isimle başlanması bekleniyordu. Lakin ikinci turda sadece Abdullah Güngör 'bay' geçirilince üçüncü tura 14 sporcu kaldı.



Üçüncü tur öncesi hakem heyeti 13 ve 14 numaralı kuraları çeken sporcuları doğrudan çeyrek finale çıkarma yoluna gitti. Sekiz seri başı yapma şansı da kalmadı.Kura çekiminde seri başı isimlere tek, seri başı olmayanlara çift numaralar çektirildi. İlk 7 seribaşı tek numaralar çektikten sonra geçen yılın sekizincisi Serhat Balcı'ya tekli seri başı numarası kalmadı ve Samsunlu sporcuya B torbasından numara çektirilmek istendi. Balcı bu duruma sert tepki gösterdi. Bir süre hakem heyetiyle tartışan Balcı'nın itirazları kabul görmedi. B torbasından çeken Serhat Balcı 14'ü çekip çeyrek finali doğrudan garantileyince Ekrem Yavuz, Süleyman Aykırı ve İsmail Koç duruma itiraz etti. Tartışmaya bu sporcuların antrenörleri de katıldı.



Önce İsmail Balaban ve Serhat Balcı'ya seri başı oldukları için doğrudan tur hakkı verildiği öne sürüldü. Hakem heyeti Balcı'nın kura çektiğini ve şansına 14 numara geldiğinin altını çizince bu kez kura sırası sorgulandı ve çeyrek final öncesi pehlivan sayısının niye 16 olmadığı yönünde itirazlar oldu. Pehlivanlar ve federasyon görevlileri arasında sert tartışmalar yaşandı. Akabinde müsabakalara geçildi.



3. tur eşleşmeleri şöyle oluştu:


Recep Kara – Hamza Köseoğlu



Osman Aynur – Ekrem Yavuz



İbrahim Çoraman – İsmail Koç



Fatih Atlı – Süleyman Aykırı



Orhan Okulu – Şaban Yılmaz



Abdullah Güngör – Hüseyin İyican



İsmail Balaban ve Serhat Balcı doğrudan tur atladı.



#654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri
#Edirne
#Fatih Atlı
#Serhat Balcı
#Ekrem Yavuz
9 yıl önce