|

Eren Derdiyok'un bilinmeyen özelliği

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Galatasaray'da attığı gollerle sarı-kırmızılı taraftarın gönlünde taht kuran Eren Derdiyok'un bilinmeyen bir yönünü açıkladı.

Yeni Şafak
11:23 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 09:02 - 27/09/2016 Salı
Diğer
Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan 4 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Eren Derdiyok, Süper Lig'de 5 hafta geride kalırken gösterdiği performansla kısa sürede sarı-kırmızılı takımın gönlünde taht kurdu.
Galatasaray'ın Kasımpaşa'dan 4 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Eren Derdiyok, Süper Lig'de 5 hafta geride kalırken gösterdiği performansla kısa sürede sarı-kırmızılı takımın gönlünde taht kurdu.

Kasımpaşa'nın eski teknik direktörü Rıza Çalımbay, bu sezon çıktığı 5 maç sonunda rakip fileleri 5 kez havalandıran eski öğrencisi Eren Derdiyok'un özelliklerini anlattı.



Vatan'a konuşan Çalımbay, Galatasaray'ın kanatları daha etkili kullanması halinde Eren'in bu sezonu en az 25 golle kapatacağını vurgulayıp sözlerine şöyle devam etti:



  • "Yuhalanırsa performansı dibe vurur"
  • "Eren'in en büyük silahı motivasyon. Takım arkadaşları, yöneticiler ve taraftarlar Eren'i iyi motive ederlerse zirve yapar. Taraftardan tepki görüp yuhalanırsa dibe vurur. Duygusaldır. Antrenmanların en çok çalışan ve disiplinli oyuncusudur. Ben nasılsa direkt 11 oynuyorum diye antrenmanlarda çalışmamazlık yapmaz. Ayrıca ideal bir santrforda bulunan yetenekler Eren Derdiyok'ta vardır. Defans arkasına atılan toplarda çok çabuktur.
  • Sağ ayağını kullandığı kadar sol ayağını etkili kullanamıyor ama yine de soluyla da gol vuruşları yapabiliyor. Daha genç ve uzun yıllar G.Saray'a hizmet edecek bir oyuncu. G.Saray ona verdiği paraya hiç üzülmesin, en az iki yıl içinde çok talipleri olacaktır ve G.Saray'a çok para kazandıracaktır.”




  • "Kimse bilmez ama iyi frikik atar"
  • "Eren'in bir özelliğini belki kimse bilmiyor. Herhalde kendisi de söylemiyor ama ben söyleyeyim; Eren Derdiyok inanılmaz frikik atar. Hami Mandıralı'yı hatırlayanlar bilir; ne kadar sert vururdu topa. Eren en az onun kadar sert ve isabetli vurur.
  • Tabii şimdi Galatasaray'da Sneijder ve Selçuk İnan gibi usta frikikçiler var. Eren de onlar varken doğal olarak topun başına gelemiyor. Bence bir de Eren'in frikiklerini denesinler."
























#Rıza Çlımbay
#Eren Derdiyok
#Galatasaray
8 yıl önce