|

Erkeklere meydan okudu!

Muay Thai sporcusu 27 yaşındaki Funda Diken, Fransa'da düzenlenen karşılaşmada Avrupa şampiyonu oldu. Kemeri tüm kadınlara armağan ettiğini belirten Diken, kadına şiddet uygulayan erkeklere meydan okuyarak, 'erkekseniz ringe gelin' mesajı gönderdi.

Yeni Şafak
11:59 - 14/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:27 - 14/03/2015 Cumartesi
DHA

Funda Demir, Fransız rakibi Kalissa Houicha ile Paris'te, Avrupa Şampiyonluğu unvanı için ringe çıktı. 3'er dakikalık 5 raundu kusursuz dövüşerek 5-0 alan Diken, Dünya Boks Konseyi tarafından verilen Avrupa şampiyonluğu ünvan kemerine sahip olan Diken, bu kemeri kazanan ilk Türk kadın Muay Thai sporcusu oldu. Diken, profesyonel olarak Dünya Boks Konseyi ünvan kemerine sahip olan sporcular arasında yer almanın kendisi ve ülkesi için gurur olduğunu söyledi.


'Kadına şidete hayır, erkeksen ringe çık'

'8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kazandığı kemeri kadınlara armağan eden Diken, kadına şiddet uygulayan erkeklere de meydan okudu. Kadına şiddet uygulayanları ringe davet eden genç sporcu, şöyle dedi:


"11 kez Türkiye olmak üzere dünya ve Avrupa şampiyonluklarım var. Son günlerde ülkemizde kadına yönelik şiddet arttı. Başta bir kadın ve insan olarak bu beni çok üzüyor. Her ne kadar şiddet içeren bir spor yapsak da belli kurallar çerçevesinde yapıyoruz. Kadına şiddet uygulayan erkekleri kınıyorum. Kadına ve çocuğa şiddet uygulayan herkese buradan meydan okuyorum. Kadına uygulayanları erkekse ringe davet ediyorum. Kadına şiddete hayır, erkeksen ringe çık."

 
#Muay Thai
#Funda Diken
#Avrupa şampiyonu
#Erkeksen ringe çık
#Kadına şidete hayır
9 yıl önce