|

Erzurum’da Winterfest coşkusu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, festival sayesinde şehrin tanınırlığının artacağını belirterek, "Reklamın kötüsü olmaz" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:21 - 12/12/2014 Cuma
Yeni Şafak

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen düzenledikleri Kış Festivali sayesinde şehrin tanınırlığının daha da artacağını söyledi. Kentte turizm amaçlı yatak kapasitesinin 5 bin, kış oyunları için yaptırılan tesislerin kullanım oranının ise yüzde 25 olduğunu bildiren Sekmen, amaçlarının bu tesisleri etkin şekilde değerlendirmek olduğunu vurguladı. Kentte kar olmadığı için festivalin daha ileri bir tarihe ertelenmesiyle ilgili olarak Başkan Sekmen, şunları söyledi: "Bu randevular alınırken sanatçılardan, kulüplerden ve davetli sporculardan o tarihi değiştirmeniz mümkün değil. Ama buraya gelen davetlilerimizin kayak yapmaları mümkün. Çünkü burada suni kar yapma imkanlarımız var. Her gelen kayağını yapacak."


ETKİNLİKLER SÜRECEK

Winterfest'i geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Sekmen, "Daha önce de 7-8 büyük organizasyon yaptık. Sadece bununla başlamadık. Bu etkinlikler devam edecek. Bazı zaman biliyorsunuz reklamın iyisi kötüsü olmaz. Mutlaka şehri duyurmak tanıtmak zorundayız" diye konuştu.


Kayağa yatırım 1 milyon kişiye iş demek

Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayakla Kalkınma Projesi'nin birçok alana iş imkanı sağlayacağını belirterek, "Yatırımlarla 500 bin kişi direkt, bir milyon kişi de dolaylı istihdam edilecek" dedi.


Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Mehmet Erol Yarar, "Şimdiye kadar kış turizmiyle ilgili sporcularımızın üstlerine giydikleri her şey yüzde 100 yurt dışından geliyordu. Biz altı ay içinde eksi 30 dereceye dayanıklı yüzde 100 yerli kıyafet yaptırdık" dedi. Türkiye'nin dağlık bir bölge olduğuna değinen Yarar, 3 binin üzerinde 137 dağ bulunduğunu, Türkiye'de 48 ilde kayak yapılabileceğini vurguladı.  Yarar, 2,5 milyon nüfusa sahip Slovenya'nın olimpiyatlara 66 sporcuyla katıldığını, 80 milyon civarında nüfusu bulunan Türkiye'nin olimpiyatlardan madalya alamadığını belirtti. Federasyon olarak hazırladıkları Kayakla Kalkınma Projesi'nin ulaşım sektöründen otel yapımına, tur operatörlüğünden tesis bakım onarıma, spor eğitmenliğine kadar birçok alanı kapsadığına dikkati çeken Yarar, "Kayağa yapılacak yatırımlar sayesinde 500 bin kişi direkt, bir milyon kişi de dolaylı olarak istihdam edilebilecek" ifadesini kullandıb

#Winterfest
#erzurum
#festival
#reklam
9 yıl önce