|

Euroleague'de yılın en iyileri belli oldu

THY Euroleague'de sezonun en değerli oyuncusu (MVP) ödülünü İspanyol ekibi Real Madrid’in yıldız basketbolcusu Sergio Llull seçildi.

Yeni Şafak
11:42 - 21/05/2017 Pazar
Güncelleme: 11:58 - 21/05/2017 Pazar
IHA
Euroleague'de yılın en iyi 5'inde Fenerbahçe'den Bogdan Bogdanovic ve Ekpe Udoh yer aldı.
Euroleague'de yılın en iyi 5'inde Fenerbahçe'den Bogdan Bogdanovic ve Ekpe Udoh yer aldı.

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen törenle THY Euroleague’de sezonun en iyi oyuncuları ödüllerini aldı. Organizasyona THY Euroleague Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı.

Llull MVP seçildi

Sezonun en değerli oyuncusu ödülünü Real Madrid’den Sergio Llull kazandı. Açıklamalarda bulunan Llull, “Gurur duydum. Bugün ödül alan tüm oyuncuları tebrik ediyorum. Tüm taraftarlara ve basın mensuplarına benim için oy verdikleri için teşekkür ediyorum. Başantrenörümüze ve takım arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda tüm yıl boyunca bizimle mücadele veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Onlar olmasaydı bu ödülü kazanmak mümkün olmazdı” değerlendirmesini yaptı.


Diğer ödül kazanan oyuncular ise şöyle;
Sezonun en iyi hareketi
  • Antony Randolph (Real Madrid)
Yükselen yıldız
  • Luka Doncic (Real Madrid)
En iyi savunma oyuncusu
  • Adam Hanga (Baskonia)
Sayı kralı
  • Keith Langford (Unics Kazan)
Yılın En iyi 5’i
  • Bogdan Bogdanovic, Ekpe Udoh (Fenerbahçe), Sergio Llull (Real Madrid), Nando De Colo (CSKA Moskova), Georgios Printezis (Olympiakos)

#Euroleague
#Sergio Llull
#Fenerbahçe
7 yıl önce