|

Evde sefa gurbette cefa

Bordo-mavili taraftarlar, ev sahibi oldukları Medical Park Arena'da şimdiye kadar oynanan 4 karşılaşmada takıma 3.5 milyon liralık kar sağlarken, deplasman maçlarında ise PFDK'ya sevkedilip aldığı cezalarla Trabzonspor'u zor durumda bırakıyor. Karadeniz ekibinin son sevkinden ceza alması durumunda bu sezonki toplam fatura 990 bin TL olacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 الخميس
Güncelleme: 07:55 - 27/04/2017 الخميس
Yeni Şafak
Trabzonspor
Trabzonspor

Süper Lig'in ikinci yarısında başarılı sonuçlar alan Trabzonspor, kasasını da dolduruyor. Süper Lig'in toplamında 28 maça çıkan bordo-mavililer, 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun galibiyet başına 1 milyon 300 bin lira, beraberlik başına da 650 bin lira destek vermesiyle Fırtına, kasasına önemli derecede gelir koydu. Trabzonspor 14 galibiyetten 18 milyon 200 bin lira, 5 beraberlikten ise 3 milyon 250 bin lira olmak üzere toplam 21 milyon 450 bin liranın sahibi oldu. Bu maç başı ücretlerinin yanı sıra bordo-mavili ekip, taraftarının Medical Park Arena'ya gelmesiyle de kasasına hatırı sayılır bir para koydu. Takımın çıkışıyla birlikte yeni stata daha fazla ilgi gösteren bordo-mavili taraftar, kulübe toplamda yeni evinden Gaziantep (567 bin TL), Alanya (500 bin TL), Karabük (550 bin TL), G.Saray (2 milyon TL), Beşiktaş (2.6 milyon), maçlarından olmak üzere toplam 6 milyon 217 bin lira gelir sağladı.

DEPLASMANDA
CEZA YAĞIYOR

Trabzonspor taraftarının deplasman hikayesi ise bambaşka. Her fırsatta Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkedilen bordo-mavili kulüp, bu anlamda ciddi cezalar ödedi ve ödemeye devam ediyor. Bu sezon daha önce deplasman maçlarında çirkin ve kötü tezahürat ve saha olayları sebebiyle 8 defa TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK'ya sevk edilen Trabzonspor, en son olarak Akhisar Belediyespor maçında 200 bin TL ile cezalandırılmıştı. Talimatnameye göre bordo-mavili kulüp, deplasman maçlarında yine PFDK'lık olursa ceza artarak devam edecekti. Hafta sonunda oynanan Antalyaspor-Trabzonspor maçı sebebiyle Karadeniz ekibi, yine aynı gerekçelerle TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte PFDK'ya sevk edildi. 9. defa aynı suçtan ceza yeme ihtimali olan Trabzonspor'u, PFDK suçlu bulursa 230 bin TL ceza verecek. PFDK deplasman maçlarında sadece bu maddeden Karadeniz ekibine bu sezon toplam 760 bin TL ceza vermişti. Yine ceza gelmesi halinde Trabzonspor’un ödediği miktar toplam 990 bin TL'yi bulacak.

Yürüyüşü bırakmak istemiyoruz

Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, bordo-mavili takımın ikinci yarıdaki yükselişi ve takımın bu sezonki hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Süper Lig'in İkinci yarısında yükselişe geçtiklerini ve kötü günleri geride bıraktıklarını ifade eden Çubukçu, "Sezon sonunda Avrupa'da olan bir Trabzonspor için mücadele ediyoruz. Kazanma alışkanlığımızı sürdürerek lig sonunda ilk 4 içerisinde yer alıp Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz" diye konuştu. Çubukçu, oynadıkları futbol ve aldıkları sonuçlarla ikinci yarının en çok konuşulan takımlarından biri olduklarını, bunun da gelecek sezon şampiyonluk hedefleri doğrultusunda kendilerine büyük moral verdiğini vurguladı. Her geçen gün zirveye doğru bir adım yaklaşarak 5. sıraya kadar geldiklerini anlatan Çubukçu, "Öncelikli düşüncemiz bir takım olabilmekti. İkinci yarıda yaptığımız transferlerle iyi bir ekip olduk, daha sonra da istediğimiz sonuçlar geldi. Her geçen hafta üst sıralara doğru yürüdük. Buraya kadar gelmişken bu yürüyüşü bırakmak istemiyoruz. Kalan 6 maçımızı da kazanıp ligi ilk 4'te bitireceğimize ve bunu hak ettiğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Çubukçu, "Aldığımız sonuçların karşılık bulması için Gençlerbirliği maçından da galibiyetle ayrılmalıyız. Gençlerbirliği maçının ardından yapacağımız Kayseri maçında da taraftarımıza ihtiyacımız olacak" dedi.


#Trabzonspor
#PFDK
#Medical Park Arena
٪d سنوات قبل