|

Evden çıkmıyordu şimdi 2 dalda milli sporcu

Doğuştan iki bacağı engelli olduğu için evden dışarı çıkmayan Havva Selvi Hangür (21), bir yakınının tavsiyesi ile başladığı tekerlekli sandalye basketbol ve paralimpik yelkende Türkiye'yi milli takım seviyesinde temsil ediyor.

11:00 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 11:47 - 2/12/2014 Salı
AA
Spor
Spor
Hangür, yaptığı açıklamada, 13 yaşında bir tanıdığı aracılığıyla başladığı tekerlekli sandalye basketbolu sayesinde hayata adeta yeniden başladığını söyledi.


Hocalarının da yardımıyla basketbolda kendini çok iyi yetiştirdiğini anlatan Hangür, bu sayede 16 yaşında genç milli takıma seçildiğini ifade etti.


Hangür, milli formayla 3 kez Avrupa şampiyonasında mücadele ettiğini ve bu turnuvalarda en iyi sporcu ödülü aldığını kaydetti.


Yaklaşık 1,5 yıl önce ise paralimpik yelkenle tanıştığını aktaran Hangür, denizin kendisine sağladığı özgürlük hissi nedeniyle bu alanda da kendisini geliştirdiğini söyledi.


Yelken'de de milli olma başarısı elde ettiğini ifade eden Hangür, her iki branşta da milli formayı uzun yıllar başarıyla giymek istediğini bildirdi.


Hangür, spora başlamadan önce insanlardan kaçan çok sessiz birisi olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:


 "Birçok insandan uzaklaşmıştım. Spora başladıktan sonra öz güvenim geldi. İnsanlarla diyaloğum arttı. Spor benim için ikinci bir hayat. Hani derler ya öldükten sonra ikinci bir yaşamınız olacak. Aslında ben ölmeden ikinci bir yaşama başlamış oldum. 2 milli takımda Türkiye'yi temsil ediyorum."


Hangür, spor sayesinde engellilerin hayata tutunmalarının daha kolay olduğunu da sözlerine ekledi.
#mersin
#Türkiye Tekerlekli Sandalye Kadın Basketbol A Milli Takımı
#Paralimpik Yelken Milli Takımı
#engelli sporcular
#Havva Selvi Hangür
9 yıl önce