|

Fatih Terim Türkiye'nin en pahalı işsizi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından görevine son verilen Fatih Terim çalışmadığı ayların parasını almaya 15 ay boyunca devam edecek. Yeni bir takımla anlaşana kadar federasyondan para almaya devam edeceği belirtilen Fatih Terim'in önceki dönemlerde yaptığı "Ben hiçbir zaman tazminat almadım, hiç tazminat da koymadım ama varsa da sorun değil" açıklaması ise bu gelişme ile birlikte tartışmalara neden oldu.

Yeni Şafak
11:59 - 2/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:39 - 2/08/2017 Çarşamba
Milli Takımdaki görevlerine son verilen Fatih Terim'in "Sözleşmemde tazminat yok, hiç de almadım sözüne rağmen" maaşlarını almaya devam edeceği tartışma çıkardı.
Milli Takımdaki görevlerine son verilen Fatih Terim'in "Sözleşmemde tazminat yok, hiç de almadım sözüne rağmen" maaşlarını almaya devam edeceği tartışma çıkardı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından görevine son verilen Fatih Terim’in 15 ay boyunca kendisine yeni bir takım bulana kadar maaşını almaya devam edeceği ortaya çıktı.

Galatasaray'ın İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ile yollarını ayırırken izlediği politikayı izleyen federasyonun tecrübeli teknik adama toplu tazminat ödememek için yeni bir takım bulana kadar alacağı aylık maaşları kendisine yatırmaya devam edeceği ifade edildi.


  • Kasım 2018'e kadar 4 milyon 365 milyon euroluk bu ücret 15 aya bölünmüş eşit miktarlarla ödenecek. Bu da TFF'nin Terim'e her ay 291 bin euro (yaklaşık 1 milyon 200 bin TL) ödeyeceği anlamına geliyor.
Fatih Terim 15 ay boyunca her ay aldığı ücret olan
291 bin euro (1 milyon 200 bin TL)
alacak. Terim’in alacağı bir aylık maaş, 854 asgari ücrete denk geliyor. Terim bu süreçte bir yerde teknik direktörlük yapmaya başlarsa ödeme sona erecek.

Fatih Terim ne demişti?

Türkiye Futbol Direktörlüğü görevi sona eren Fatih Terim, Ukrayna ile 6 Ekim 2016'da oynanan mücadeleden sonra sözleşmesiyle ilgili iddialara tazminatıyla ilgili söylediği sözlerle cevap vermişti.


Terim’in alacağı bu ücret işsizlik maaşı olarak adlandırılıyor. Tecrübeli teknik adamın alacağı ücret
şunlara tekabül ediyor:
  • Toplam 69 milletvekili (17 bin 200) maaşı,
  • İstanbul’un orta sınıf semtlerinden birinde her ay 3+1’lik 3 daire fiyatı,
  • Bodrum’da güzel bir yazlık villa,
  • Ortalama 200 bin lira değerinde 6 adet lüks otomobil,
  • 2 bin 875 çift spor ayakkabı,
  • Ibiza’da lüks bir otelde 170 gecelik tatil,
  • Toplam 4 bin 912 adet ev tüpü.

#Fatih Terim
#Türkiye Futbol Federasyonu
7 yıl önce