|

F.Bahçe dağıldı

Fenerbahçe'nin 25 maçlık yenilmezlik serisi Antalya'da son buldu. Arena'da sezonun en ağır yenilgisini alan sarı-lacivertliler, ligde Beşiktaş derbisinden sonra ilk kez kaybetti. Ligde maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, zirve yarışında önemli bir kayıp yaşadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 06:02 - 6/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Süper Lig lideri Fenerbahçe, deplasmanda Antalyaspor'a 4-2 yenilerek 26 maç sonra mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadı.


Rakibi karşısında orta sahada büyük boşluklar veren ve forvette etkisiz görülen sarı-lacivertliler, Antalyaspor karşısında adeta dağıldı.



Baskılı oynayan ev sahibi ekip, Eto'o ve M'Billa ile tehlikeli pozisyonlar bulurken, Kamerunlu yıldızıyla ilk yarıyı önde kapattı ve fırtına gibi girdiği ikinci yarıda üst üste bulduğu gollerle Fenerbahçe'yi adeta alabora etti. 3. dakikada M'Billa'nın ortasında arka direkte Serdar Özkan'ın şutunu Kadlec çizgi üzerinden çıkardı. 5'te Makoun'un geri pasını yakalayan Fernandao'nun ceza sahasına girerken yaptığı vuruşu kaleci Fornezzi kurtardı. 11'de Şener'den sıyrılan Eto'o'nun şutu kaleci Volkan'da kaldı. 20'de sağdan Caner'in ortasında kale çizgisi önünde Alves ve Kjaer topa dokunamadı. 41. dakikada M'Billa'nın pasında Zeki'nin vuruşunu Şener çizgiden çıkardı. Dönen topu ğöğsüyle yumuşatan Eto'o'nun sert vuruşunda direğin içine çarpan top filelere gitti: 1-0.



İkinci yarıya müthiş baskılı giren Antalyaspor, üstü üste bulduğu gollerle güçlü rakibini ekarte etti. 54. dakikada Serdar Özkan'ın arapasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Danilo sol ayağıyla yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturdu: 2-0. Golün şokunu üzerinden atamayan Fenerbahçe karşısında ev sahibi ekip günün yıldızı Eto'o'nun pasında Makoun'un golüyle skoru 3-0'a taşıdı. Maçın son bölümünde de üst üste goller geldi. 85. dakikada kaleyi uzak cepheden gören bir noktadan Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşu Alves filelere gönderdi: 3-1. 90+3'te Antalya'nın başarılı ismi Sakıb farkı tekrar 3'e çıkardı: 4-1. 90+6'da van Persie, kendisinin düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı filelere göndererek skoru belirledi: 4-2.



Yenilgiyi hak ettik üzüntülüyüz


Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, Antalyaspor maçı için söylenecek bir şeyin olmadığını belirterek, "Sahada iyi olan kazandı" dedi. Portekizli çalıştırıcı, takımdan istediği şeyin ise "Yenilgiyi hissetsinler, bir sonraki maç farklı olsun" ifadesi oldu.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Antalyaspor karşısında aldıkları farklı yenilgiyi hak ettiklerini açıkladı. Maç için fazla söylenecek bir şey olmadığını belirten Portekizli teknik adam, “Sahada iyi olan taraf kazandı. Takım ve bireysel anlamda bizden daha iyilerdi. Bu şekilde maçı kazandılar. Bizden daha çok istediler" değerlendirmesinde bulundu. Bir sonraki maçta yapmaları gerekenin farklı bir istekle sahaya çıkmaları olacağını kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Açıkçası mağlubiyeti hak ettik. Konuşmak yerine artık önümüzdeki maçı düşünmemiz lazım. Yenilgiyi maalesef hak ettik ama istediğim şey takımım bu yenilgiyi hissetsin, üzüntüyü hissetsin ve bir sonraki maç daha farklı olsun" ifadelerini kullandı.



Topal ve Josef cezalı


Fenerbahçe'de iki futbolcu gördükleri Antalyaspor maçında sarı kartlarla cezalı duruma düştü. Sarı kart gören Mehmet Topal ve


Josef de Souza, önümüzdeki haftaki Kasımpaşa maçında sahada olamayacaklar.



2008'den sonra ilk kez


Antalyaspor'a deplasmanda 4-2 mağlup olan Fenerbahçe, Süper Lig'de 7.5 yıl sonra kalesinde 4 gol gördü. Sarı-lacivertli ekip, 5 Ekim 2008 tarihinde Kayserispor'a 4-1 mağlup olmuştu. Fenerbahçe, bu tarihten sonra ligde oynadığı hiçbir maçta 4 gol yememişti.



Son 26 maç sonra kaybetti


Fenerbahçe, 27 Eylül 2015 tarihinde Beşiktaş karşısında 3-2 kaybetti ve bu maçın ardından hiç yenilmedi. Antalyaspor'a 3-0 mağlup olan sarı-lacivertliler, son 26 resmi maçta 17 galibiyet 8 beraberlik alırken toplamda 42 gol atıp kalesinde 17 gol gördü.






Antalya 5 maç sonra


Antalyaspor'un yıldız oyuncusu Samuel Eto'o 4 maçlık suskunluğunu F.Bahçe karşısında attığı golle bozdu. Kamerunlu yıldız, en son ligin 15.haftasında Mersin İdmanyurdu maçında gol atmıştı. F.Bahçe'ye karşı Süper Lig'de oynadığı 4 maçı kaybeden Antalyaspor, dün bu hasretine son verdi.





#Süper Lig
#Fenerbahçe
#M'Billa
#Eto'o
#Antalyaspor
8 yıl önce