|

F.Bahçe güle oynaya

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Kadıköy’de Yunan ekibini Fernandao (2) ve Caner’in golleriyle mağlup ederek gruplara kalmanın mutluluğunu yaşadı. Gecenin yıldızı 2 gol atan Fernandao ile savunmanın solunda oynamasına rağmen bir gol atan Caner Erkin oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 03:17 - 28/08/2015 Cuma
Yeni Şafak

Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 1-0 yendiği Yunan ekibi Atromitos'u UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında da 3-0 mağlup ederek gruplara kalmanın mutluluğunu yaşadı. Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe golü de erken buldu. 7. dakikada Şener'in ceza alanı içine gönderdiği sert ortasına Fernandao uzanarak dokunarak takımını öne geçirdi: 1-0. Maçın kontrolunu ellinde tutuna sarı-lacivertli ekip, 23 dakikada golle çok yaklaştı. Soldan Caner rakibinden sıyrılarak ortasını ceza alanına gönderdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Fernandao topa dokunamadı. 45+2'de ceza alanı içine sokulan Caner'in vuruşu üst direkten auta çıktı.


İkinci yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe, rakibini ceza alanı içine hapsetti. 59 dakikada soldan topu rakip ceza alanı içine taşıyan Caner sert bir vuruşla ortasını ceza alanına gönderdi. Topu kontrol etmeye çalışan kaleci Gorbunov'un gollü engeleyemedi: 2-0. 74'teFernandao'nun pasında kaleye sırtı dönük olmasına rağmen Nani dönerek füzesini Atromitos kalesini gönderdi. Top direkten geri döndü. 78. dakikada oyuna yeni giren ve sağ kanata topu alan Volkan Şen'in ortasında ceza alanı içinde bulunan Fernandoa topu filelerle buluşturarak maçın sonucunu belirledi: 3-0.



Pereira sürpriz yapmadı

F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, beklenen 11'i sahaya sürdü. Stoperde sakat Alves'in yerine Ba forma giyerken, ilk maçta cezası nedeniyle oynamayan Kjaer de formasına kavuştu. Portekizli hoca, orta sahada Mehmet Topal-Josef, forvette ise van Persie-Fernandao ikilisine şans tanıdı.



Cezası 1 maça inen Pereira kulübede






UEFA Tahkim Kurulu, F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın cezasını 1 maça indirdi. Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'le deplasmanda yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçının hakemi tarafından tribüne gönderilmesinin ardından, Portekizli teknik adama UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından verilen 2 maçlık ceza, UEFA Tahkim Kurulu'nca 1 maça düşürüldü. Cezasını Atromitos ile yapılan ilk maçta çeken Pereira, dün akşam takımının başında yer aldı.



Bir-iki transfer daha olacak


F.Bahçe Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Birleşik Arap Emirklikleri'nin Al Ahli kulübü ile transfer görüşmeleri yaptıkları Moussa Sow'un gideceğini açıkladı. Uslu, “Sow gidecek ve oraya da bir transfer yapmamız gerekecek. Çalışmalarımız sürüyor, 1-2 transfer daha olacak” ifadelerini kullanarak önemli bir bilgi verdi. Sarı-Lacivertli takımın gündeminde ilk sırada Valencia'dan Feghouli bulunuyor. Yandex ile imzaladığımız forma sponsorluğu anlaşmasında hedefimize ara transfer dönemine kadar ulaşırsak Messi'nin menajeriyle Ocak ayında görüşmeye başlarız” diyen Uslu, “Para varsa her şey olur” dedi.



F.Bahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri belli oluyor


Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki ikinci önemli organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde grup kuraları bugün çekilecek. Monaco'daki Grimaldi Forum'da TSİ 14.00'te yapılacak kura çekimine 48 takım katılacak. Kupada Türkiye'yi gruplara direkt kalan Beşiktaş ile play-off elemelerini geçen Fenerbahçe temsil edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda elenen 10 takım (Skenderbeu, Celtic, Basel, Rapid Wien, Monaco, Basel, Lazio, Club Brugge, APOEL, Sporting Lizbon) ile elemeleri geçen 22 ve direkt katılma hakkı bulunan 16 ekip (Villarreal, Liverpool, Tottenham, Augsburg, Schalke 04, Fiorentina, Napoli, Braga, Marsilya, Lokomotiv Moskova, Groningen, Dnipro, Anderlecht, Beşiktaş, Asteras, Sion), 4'erli 12 gruba ayrılacak.



Van Persie Kadıköy'de ilk kez


F.Bahçe'nin Hollandalı yıldızı van Persie, Kadıköy'de ilk kez 11'de sahaya çıktı. Hazır olmadığı gerekçesiyle S.Donetsk ve Eskişehir maçlarına yedek kulübesinde başlayan van Persie, ilk kez sarı-lacivertli taraftarlar önünde maça 11'de başladı. Hollandalı yıldız, ligdeki Ç.Rize maçında da ilk 11'de görev almıştı.



Volkan Şen'e armayı öptürdüler


Ülker Stadı F.Bahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin tribünleri dolarken, F.Bahçe taraftarları maç öncesi tüm takımı tek tek tribüne çağırdı. Taraftarlar önce yumruk şov yaptırdıkları Volkan Şen'den ise armayı öpmesini istediler. Yıldız futbolcu da armayı öperek taraftarları selamladı.





#Fenerbahçe
#van Persie
#Şükrü Saracoğlu
#Ülker Stadı
9 yıl önce