|

F.Bahçe tura uçtu

Kapanan Molde savunmasını kanat ortalarıyla açmaya çalışan F.Bahçe, bunlardan birinde 68'de Fernandao'nun kafa golüyle öne geçti; 84'te Ozan Tufan kapanışı yaptı. Ajax, Celtic deplasmanında 2-1 kazanınca tur son maça kaldı. F.Bahçe'ye Kadıköy'de Celtic karşısında 1 puan yetecek.

Yeni Şafak
04:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 04:27 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi'nde turu garantilemek için Molde deplasmanına çıkan Fenerbahçe, Fernandao ve Ozan Tufan'ın golleriyle 2-0 kazandı; Ajax, Celtic'i 2-1 mağlup edince gruptan çıkmayı şansı Kadıköy'deki son maça kaldı. Yoğun yağış nedeniyle ağırlaşan zeminde oynanan karşılaşmada F.Bahçe, ilk yarıda iki net pozisyon kaçırırken; rakibine ise uzaktan şutlar dışında pozisyon vermedi. 3. dakikada Ozan Tufan, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda iyi vuramayınca net fırsat kaçtı. 9. dakikada Nani'nin serbest vuruşunu kaleci son anda çeldi. 39. dakikada Svendsen'in kaleyi cepheden gören pozisyonda yaklaşık 25 metreden çıkardığı sert şutta top üst direkten auta gitti.



Bir puana oynayan Molde, savunmayı iyi kapatınca F.Bahçe, oyunu kanatlara yayarak pozisyon bulmaya çalıştı. Alper Potuk ve Hasan Ali, Fenerbahçe'nin kanat organizasyonlarında başı çeken isimlerdi. Orta sahanın çalışkan ismi Diego ise Fenerbahçe'yi yönlendiren isimdi.







Kanat organizasyonu denemelerinden birinde 68. dakikada Alper Potuk, arka direğe doldurdu; topa iyi yükselen Fernandao, kafayla ağları buldu: 0-1. Maç içerisinde birkaç kez kafa pozisyonu bulan Brezilyalı golcü, en müsait pozisyonda golü atmakta zorlanmadı.


Molde'nin ikinci yarıda gole yaklaştığı anlar 59'da Elyounoussi'nin az farkla dışarı giden, 72'de de Fabiano'nun son anda çeldiği şutlar oldu.



Zaman zaman tempoyu düşürse de maçın genelinde oyuna hakim olan F.Bahçe, üstünlük kurduğu bir anda da ikinci golü buldu. 84'te Volkan Şen'in şık ara pasında savunma arkasına sarkan Fernandao, topu kaleciden kurtaramadı; Ozan Tufan boş kaleye tamamladı: 0-2. 90'da Volkan Şen'in şutunda top direkten döndü. Fenerbahçe, 10 Aralık'taki son maçta Kadıköy'de Celtic karşısında berabere kalması halinde ikinci tura çıkacak. Celtic ise Avrupa'ya veda etti.



Fernandao'dan 5 maçta 4 gol






Molde karşısında Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü atan Fernandao, bu sezon UEFA Avrupa Ligi grupları 5. maçında 4. kez ağları sarstı. 2-2 biten Celtic maçında iki gol bulan Brezilyalı yıldız, 1-0 kazanılan Ajax maçında da galibiyeti getiren isimdi. Fernandao, söz konusu 5 maçta sadece dün ilk 11'de sahada yer aldı. Fernandao'nun UEFA Avrupa Ligi play off turundaki Atromitos maçında da iki golü bulunuyor.



Teklif yok, kendimi F.Bahçe'ye adadım


Avrupa'nın ünlü kulüplerine transfer olacağı iddiaları ortaya atılan Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie sarı-lacivertli kulüpten ayrılmak istediği yönündeki haberlerle ilgili sonunda beklenen açıklamayı yaptı. Fenerbahçe'deki kariyeri hiç de beklendiği gibi gitmeyen Robin van Persie, transfer iddiaları hakkında net bir açıklama yaptı. 32 yaşındaki yıldız futbolcu, Turkish-football.com'a yaptığı açıklamada, “Chelsea ve Barcelona'ya gideceğim yönünde birçok şey söyleniyor ancak hiçbir teklif almadım ve kendimi Fenerbahçe'ye adadım" ifadelerini kullandı.





#Fenerbahçe
#Fernandao
#Robin van Persie
8 yıl önce