|

F.Bahçe uçuyor: 2-1

Eskişehirspor'un ardından Rizespor'u da mağlup eden F.Bahçe, Beşiktaş'ın kar nedeniyle boş geçtiği haftalarda kayıp vermeyerek hem 5 puanlık, hem de psikolojik üstünlüğü ele geçirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/01/2016 Monday
Güncelleme: 10:00 - 25/01/2016 Monday
Yeni Şafak

Fenerbahçe, Süper Lig maçında Çaykur Rizespor engelini de kayıpsız geçti; maç fazlasıyla zirvede puan farkını açmaya devam etti: 2-1. Beşiktaş'ın üst üste ikinci hafta da kar nedeniyle maçının ertelenmesiyle oluşan psikolojik açıdan fırsatı iyi değerlendiren sarı-lacivertliler, 5 puan farkla zirveye kuruldu. Karşılaşmada 3 gol olurken 3'ü de penaltıdan geldi.



28'de sol çaprazda Fernandao ile paslaşan Volkan Şen, ceza alanı içinde Sercan ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. 29'da atışı kullanan Fernandao, topu ağlara gönderdi: 1-0. 40'da Fenerbahçe, Sercan'ın bu kez topu elle oynaması nedeniyle bir penaltı daha kazandı. Fernandao, farkı ikiye çıkardı: 2-0. İkinci yarı santrası yapılır yapılmaz Çaykur Rizespor, savunmanın arkasına Deniz Kadah'ı kaçırdı; rakibe baskı yapan Kjaer'e rağmen kalesinden kontrolsüz çıkan Volkan Demirel, Kadah'ın üzerine düştü; kazanılan penaltıyı Sylvestre, ağlarla buluşturdu: 2-1. 58'de rakibinden kurtulan Ahmet İlhan, ceza sahasına girer girmez şutunu çıkardı; Volkan, son anda topu kornere tokatladı. Çaykur Rize, bulduğu sınırlı sayıda fırsatları harcadı; ikinci yarıda oyunu rolantiye alan F.Bahçe, skoru korudu.



Koç unutulmadı, Kadıköy simsiyah

Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor ile oynadığı maçta Ülker Stadyumu tribünlerinde taraftarların siyah ağırlıklı elbiseler giymesi dikkati çekti. Hem Fenerbahçeli iş adamı Mustafa Koç, eski F.Bahçe Başkanvekili Nihat Özmedir'in eşi Gülseren Özdemir ve tribün lideri Sefa Kalya'nın kaybı sebebiyle yas tutan sarı-lacivertli tribünler maça siyahlar giyerek geldiler.







Öte yandan Fenerbahçe Spor Kulübü iş adamı Mustafa Koç'un cenazesi nedeniyle Rizespor maçı öncesinde de müzik yayını yapmadı. Kadıköy'de hem maç öncesinde hem de goller sonrasında müzik çalınmadı.



Beklenmedik vefatıyla tüm Türkiye'yi yasa boğan Fenerbahçeliliğiyle bilinen Mustafa Koç'un kaybı Fenerbahçe camiasında da büyük üzüntüye neden oldu. Kulübün geçmişinde çok büyük emekleri olan başarılı iş adamı Çaykur Rizespor maçında unutulmazken tribünde "Emeklerinin bekçisiyiz1" pankartı açıldı.



İkinci yarı kafamızı veremedik

F.Bahçe, Ç.Rize karşısında özellikle ikinci yarıda oyundan düşerken Josef de Souza, bu durum için bir itirafta bulundu. Brezilyalı yıldız, “İkinci yarının başında oyuna tam anlamıyla kafamızı veremedik. Gol yememizi buna bağlıyorum. Bu gol bizi ikinci yarı boyunca zorladı. Öğrenmemiz gereken şey ikinci yarıya daha fazla kafamızı vererek çıkmak olacak" diye konuştu.



Şener Özbayraklı 10 maç sonra

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Şener Özbayraklı, Süper Lig'de 10 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Şener, sezon başında Gökhan Gönül'ün sakatlığında formayı kapıp ligin ilk 8 maçında doksanar dakika sahada kalmıştı. Ligin 9. haftasında sakatlığını atlatan Gökhan'a formayı kaptıran Şener, daha sonraki 10 maçta yedek kulübesinde bekledi. Gökhan'ın sakatlığında tekrar forma şansı doğan 26 yaşındaki futbolcu, Çaykur Rizespor karşısında ilk 11'de oynadı.



Kadroda 4 değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Çaykur Rizespor maçında 4 değişiklik yaptı. Geçen hafta Eskişehirspor ile oynanan karşılaşmada 11'de oynayan Gökhan Gönül, Kadlec, Caner ve Nani'nin yerine Çaykur Rizespor karşısında Şener, Alves, Hasan Ali ve Volkan Şen forma giydi.



Arda Turan tezahüratları

Fenerbahçe'nin Ç.Rizespor ile oynayacağı maçtan önce Kadıköy'deki Ülker Stadyumu tribünlerinde Arda Turan tezahüratları yapıldı. Genç Fenerbahçeliler Derneği lideri merhum Sefa Kalya'nın cenaze törenine celenk gönderen Barcelona'nın yıldızı Arda Turan'ı unutmayan sarı-lacivertli taraftarlar, Arda Turan için tezahüratta bulundu. Arda Turan'a sevgisi gösterisinde bulunan Fenerbahçeli taraftarlar, "Arda Turan oley" ve "Teşekkürler Arda Turan" şeklinde tezahürat yaptı.



Sefa'ya koreografiyle veda

Sarı-lacivertli taraftarlar, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Genç Fenerbahçeliler taraftar grubunun tribün lideri Sefa Kalya'yı unutmadı. Tribüne asılan koreografide Sefa Kalya'nın fotoğrafına yer verilirken "Sana söz, sonsuza dek seninleyiz" yazıldı. Taraftarlar, maçtan önce uzun süre Sefa Kalya lehine tezahürat yaptı. Maraton Tribünü'nde ise "Arkandan bağıran bunca kardeşin seni unutmayacak" yazan ve Kalya'nın fotoğrafının yer aldığı büyük bir pankart açıldı.



Son 10 yılın en iyisi

Teknik direktör Vitor Pereira, son 10 sezonda 19. haftalar itibariyle F.Bahçe'de en çok puan toplayan teknik adam oldu. 2006-07, 2007-08'de Zico 41'er, 2008-2009'da Aragones 34, 2009-10'da Daum 43, 2010-11, 2011-12'de Aykut Kocaman 39'ar, 2012-2013'de Aykut Kocaman 31, 2013-14'te Ersun Yanal 44, 2014-15'te İsmail Kartal 43 puan topladı.



Nani iyileşmedi

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Nani, geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle 18 kişilik Çaykur Rize maçı kadrosuna dahil edilmedi. Fenerbahçe'de Nani'nin dışında sakatlıklarından dolayı tedavileri süren Gökhan, Ertuğrul, Meireles, Ba ve Diego, Çaykur Rizespor karşısında forma giyemedi. Sarı-lacivertlilerde iyileşerek son iki antrenmana katılan Robin van Persie ise yedek kulübesine beklerken sahaya 11'de çıkan oyuncu Fernandao oldu.


#fenerbahçe
#maç
#rize
8 years ago