|

F.Bahçe'ye Van Persie müjdesi derbide oynuyor

Fenerbahçe'nin Akhisar'ı 3-1 yendiği maçta sol göz kapağı yırtılan Hollandalı oyuncuya dikiş atılmadan estetik müdahalede bulunuldu. Yıldız oyuncunun, milli maç arasından sonra ligde oynanacak Galatasaray maçında takımdaki yerini alabileceği ifade edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 01:25 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Van Persie
Van Persie

Fenerbahçe'nin Akhisar Belediye'yi 3-1 yendiği karşılaşmanın 37. dakikasında rakip takımdan Serdar'ın müdahalesiyle sol göz kapağında yırtık oluşan ve sahayı sedyeyle terk eden Hollandalı yıldız oyuncu Robin van Persie'den gelen haber, sarı-lacivertli camiada yüreklere su serpti. Aynı zamanda estetik uzmanı olan yönetici Barış Aydil, başkan Aziz Yıldırım'ın talimatiyla harekete geçerek van Persie'ye müdahalede bulundu.



Oyuncunun sol göz kapağına dikiş atılmadı, özel estetik bir malzemeyle yara bölgesi yapıştırıldı. Yara dikişe gerek kalmadan iyileşecek. Sağlık durumu gayet iyi olan van Persie'nin önümüzdeki pazartesi günü takımla çalışmalara katılması bekleniyor. Barış Aydil yaptığı açıklamada, “Sağlık durumu gayet iyi. Teknik direktörümüz Advocaat şans verirse Galatasaray derbisinde sahada yer alacak duruma gelecektir” ifadelerini kullandı.



TFF'DEN AMBULANS SAVUNMASI


Van Persie'nin sakatlanmasının ardından stat dışında 15 dakika boyunca kendisini hastaneye götürecek bir ambulans beklemesi de geceye damga vuran olaylar arasında yer almıştı. Türkiye Futbol Federasyonu konuyla ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, “Oyuncu saha içerisindeyken, F.Bahçe tarafından herhangi bir ambulans talebi olmamıştır. Soyunma odası koridorunun başında yapılan değerlendirme sonrasında ise, oyuncunun film çektirmek için hastaneye gitmesi gerektiği söylenmiştir. O esnada, müsabaka devam ettiği için saha içerisinde bulunan biri özel hastaneye, diğeri ise Sağlık Bakanlığı'na ait 2 acil yardım ambulansından Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan ambulans, stadyum dışından dolaşarak, stadyumun Protokol Tribünü girişine gelmiştir. Stadyumun dışındaki kalabalıktan dolayı zaman kaybı yaşanmıştır” denildi. Ancak, statta bulunan iki ambulansın bulunduğu bölgenin kilitli olduğu, anahtarların bulunduğu görevlinin de yerinde olmadığı için dışarıdan ambulans çağırıldığı öğrenildi.



FUTBOLDA BUNLAR VAR


Hollandalı oyuncunun, “ Türkiye adına kötü bir görüntü oldu. Türkiye gibi bir ülkede böyle şeylerin olmaması lazım. Türkiye'nin imajı açısından çok kötü bir durum oldu” dediği belirtildi. Persie, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise, “Gözümün iyi durumda olduğunu söyleyebilirim. Futbolda bu tip şeyler olabilir. Takımımın galibiyetinden dolayı mutluyum. Artık önümüzdeki derbiye odaklanıyorum. Haydi Fener” ifadelerini kullandı.






Forvetler iş başında


Süper Lig'de ilk 5 haftada 3 gol atan sarı-lacivertli takımın forvetleri, son 5 haftada ise rakip fileleri toplam 7 kez havalandırdı. 10 haftalık bölümde van Persie 4, Emenike 3, Chahechouhe 2, Sow ise 1 gole imza attı



Süper Lig'de 2016-2017 sezonuna tarihinin en kötü performansıyla başlayan Fenerbahçe'de, son haftalarda forvetlerin çıkışa geçmesi takıma önemli katkı yaptı. Süper Lig'in ilk 5 haftalık bölümünde toplam 3 gol atan forvet oyuncuları, Fenerbahçe'nin son 5 haftadaki 11 golünün 7'sini kaydetti.


Ligde 7 haftadır kaybetmeyen Fenerbahçe'de, 10 haftalık periyotta van Persie 4 gol ve 2 asist, Emmanuel Emenike 3 gol ve 3 asist, Aatif Chahechouhe 2 gol ve 1 asist, Moussa Sow ise 1 gole imza attı. Sarı-lacivertliler, bu sezon forvet oyuncularının gol attığı Kasımpaşa, Gaziantepspor, Atiker Konyaspor, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor maçlarını kazanırken, Osmanlıspor ile berabere kaldı.





SUSKUNLAR KENDİNE GELDİ


Fenerbahçe'nin suskun golcüleri van Persie, Aatif ve Emenike son maçlarda gösterdikleri performansla takımlarını sırtladılar. Van Persie, son 5 haftada attığı 4 golle takımına önemli katkıda bulundu. Son iki haftaya damgasını vuran ise Faslı oyuncu Aatif oldu. Kardemir Karabükspor karşısında ilk kez 11'de sahaya çıkan tecrübeli oyuncu, 1 gol atarken yine 11'de çıktığı Akhisar Belediyespor maçını da bir gol ve asistle tamamladı. Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Emenike, van Persie gibi bu sezon ligde takımı adına 6 gole katkıda bulundu. Emenike, Süper Lig'de 3 gol ve 3 asist, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 3 gol atarak takımına katkı sağladı.



Süper Lig'de ilk 5 haftada 3 gol atan sarı-lacivertli takımın forvetleri, son 5 haftada ise rakip fileleri toplam 7 kez havalandırdı. 10 haftalık bölümde van Persie 4, Emenike 3, Chahechouhe 2, Sow ise 1 gole imza attı







#Fenerbahçe
#Emenike
#TFF
#Van Persie
7 yıl önce