|

Feda'dan sefaya 5 yıl

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 25 Mart 2012'de geldiği başkanlık görevindeki 5. yılını tamamladı. Kulübün içinde bulunduğu zor dönemlerde koltuğa oturan Orman, yaşanılan süreç sonrasında maddi olarak düzlüğe çıkmanın ve alınan başarılı sonuçların mutluluğunu yaşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 02:13 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fikret Orman
Fikret Orman

Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmasıyla Beşiktaş başkanlığına talip olan Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün başkanlığına ilk kez 25 Mart 2012'de seçildi. Orman, koltuğu devraldığı dönemde UEFA'nın verdiği Avrupa kupalarından men cezalarıyla da uğraştı. Geçen yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen genel kurula tek aday giren Orman, 3. kez başkan oldu. Orman, başkanlıktaki ilk döneminde "Feda" sezonuyla camiada kenetlenmeyi sağladı. Eski başkan Demirören'in federasyon başkanı olmasının ardından 2011-12 sezonun son haftalarında başkan seçilen Orman, icraata başladığı ilk sezonu 2012-13'te UEFA'nın Finansal Fair Play yaptırımıyla karşılaştı. Siyah-beyazlılar, o sezon mali sıkıntılardan dolayı Avrupa kupalarına alınmadı. İlk sezonda teknik direktör sorununu çözen ve takımın iskeletini oluşturmaya çalışan Orman, ikinci sezonunda da UEFA'dan gelen başka bir cezayla sarsıldı. UEFA, 2010-11'de ise futbolda şike iddiasıyla Beşiktaş'ı bir kez daha men etti.



ŞAMPİYONLUK YAŞADI


Başkanlıktaki ilk dönemlerinde yönetim kuruluyla, biriken sorunları çözmeye çalışan Orman, son dönemde futbol takımının zirveye oynamasının keyfini yaşadı. Beşiktaş, Orman'ın gerçek anlamda icraata başladığı 2012-13 sezonunun ardından 2013-14 ve 2014-15'i de üçüncü bitirdi. Siyah-beyazlılar, geçen sezon ise şampiyonluğa ulaştı. Orman, takımının lider olduğu 2016-2017'nin sonunda da aynı hedefe ulaşıp, üst üste ikinci kez bu sevinci yaşamayı amaçlıyor.



VODAFONE ARENA AÇILDI


Fikret Orman, kulüp için en önemli projelerden biri olan Vodafone Arena'nın yapımını ve hizmete girmesini sağlayan başkan oldu. BJK İnönü Stadı'nı yıktıran Orman, uzun bir çalışmanın ardından 11 Nisan 2016'da Süper Lig'de Bursaspor ile oynanan maçta siyah-beyazlıların yeni evi Vodafone Arena'nın hizmete girmesini sağladı. Orman, başkanlığı süresince şu ana dek 4 teknik adamla çalıştı.


#Beşiktaş
#Fikret Orman
7 yıl önce