|

Federer rakip tanımıyor

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Roger Federer ile tek kadınlarda son şampiyon Petra Kvitova, maçlarını set vermeden kazanarak üçüncü tura yükseldi.

Yeni Şafak
19:06 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:08 - 2/07/2015 Perşembe
AA

Wimbledon Tenis Kulübü'nde oynanan maçta, kariyerinde 7 Wimbledon şampiyonluğu bulunan İsviçreli Federer, dünya klasmanında 36. sırada yer alan ABD'li Sam Querrey ile merkez kortta karşılaştı.



Wimbledon'da üst üste 13. kez ikinci tur maçına çıkan "Ekselansları", 30 dakika süren ve dokuzuncu oyununda servis kırdığı ilk seti 6-4 hanesine yazdırdı. Geçen yıl final oynayan 33 yaşındaki İsviçreli raket, servis kırarak başladığı ve 2-0 öne geçtiği ikinci setin yedinci oyununda bir kez daha rakibinin servisini kırdı ve seti 6-2 alarak durumu 2-0 yaptı.



Maç boyunca yaptığı estetik hareketlerle tribünleri dolduran 15 bin tenisseverin alkışını alan Federer, son seti 6-2, 85 dakika süren mücadeleyi de 3-0 kazanarak üçüncü turda Avustralyalı Sam Groth'un rakibi oldu.



Kariyerinde toplam 86 şampiyonluğu bulunan ve Wimbledon'da 75. maçını kazanan Federer, 17. kez katıldığı turnuvadaki 2 bin 500. winner vuruşunu yaptı. Federer gibi 7 kez Wimbledon şampiyonluğu bulunan Pete Sampras turnuva kariyerinde 2 bin 40, Tim Henman ise 2 bin 2 "winner" vuruşu yapmıştı.



Tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray, 1. kortta karşılaştığı Hollandalı Robin Haase'yi rahat bir oyunla 6-1, 6-1 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek adını üçüncü tura yazdı.



2013 yılının Wimbledon şampiyonu Murray, kraliyet tahtının birinci sıradaki varisi Prens Charles'ın eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın da tribünden takip ettiği maçı, 5 ace ve 25 "winner" vuruşuyla tamamladı.



Son şampiyon Kvitova


Tek kadınlarda son şampiyon ve 2 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova, 1. kortta çıktığı ikinci tur maçında dünya klasmanının 57 numarası Japon Kurumi Nara'yı 2-0 yenerek üçüncü tura çıktı.



Toplam 58 dakika süren ve beş kez servis kırdığı maçı 6-2 ve 6-0'lık setlerle kazanan Kvitova, üçüncü turda Jelena Jankovic-Evgeniya Rodina maçının galibiyle karşılaşacak.



Turnuvadaki ilk maçında Hollandalı Kiki Bertens'i sadece bir oyun vererek 36 dakikada mağlup eden Kvitova, 22 dakika fazla süren ikinci tur maçında ise 23 yaşındaki rakibine iki oyun verdi.



5 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki, Çek rakibi Denisa Allertova'yı 6-1 ve 7-6(6)'lık setlerle, 10 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber de Rus Anastasia Pavlyuchenkova'yı 7-5 ve 6-2'lık setlerle 2-0 yenerek tur atlayan taraf oldular.



Geçen yıl Wimbledon'da çeyrek final, bu yıl da Avustralya Açık'ta yarı finali gören 8 numaralı seribaşı Rus Ekaterina Makarova ise dünya klasmanında 65. sırada yer alan Slovak Magdalena Rybarikova'ya 6-2 ve 7-5'lik setlerle yenildi ve ikinci turda havlu attı.



5 kez katıldığı Wimbledon'da üç kez çeyrek final, bir yarı final, iki yıl önce de final oynama başarısını gösteren 18 numaralı seribaşı Sabine Lisicki, ilk seti 6-2 kaybederek geriye düştüğü maçta ABD'li Christina Mchale'yi 7-5 ve 6-1'lik setlerle 2-1 mağlup ederek üçüncü tura çıktı.



Wimbledon öncesinde Birmingham'da katıldığı turnuvada bir maçta 27 ace atarak WTA tur rekorunu kıran Alman raket Lisicki, üçüncü turda 15 numaralı seribaşı İsviçreli Timea Bacsinszky ile eşleşti.




#federer
#tenis
#wimbledon
9 yıl önce