|

Fener alayı

Basketbolda Avrupa'nın 1 numaralı kupası olan THY Avrupa Ligi'ni kazanarak büyük bir başarıya imza atan Fenerbahçe'de kazanılan zaferin gururu ve coşkusu artarak devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 08:41 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Fener alayı
​Fener alayı

Dün akşam taraftarıyla bütünleşen sarı-lacivertliler, coşku dolu anlara imza attı. Fenerbahçe'nin basketbol karşılaşmalarına ev sahipliği yapan Ülker Sports Arena'dan yola çıkan sarı-lacivertli basketbolcular, Kadıköy'ün kalbi sayılan Bağdat Caddesi'nde kendilerini bekleyen taraftarlarıyla buluşarak adeta gövde gösterisi yaptı. Akşam saatlerinden itibaren Bağdat Caddesi'ni dolduran ve Avrupa şampiyonu olan basketbolcuları bekleyen taraftarlar, daha takım otobüsü gelmeden yaptıkları tezahüratlar ve yaktıkları meşalelerle ortalığı adeta panayır yerine çevirdiler. Takımı taşıyan otobüs, Bağdat Caddesi'ne giriş yaptığında ise coşku tavan yaptı. Otobüsün etrafını saran taraftarlar, basketbolculara ve başantrenör Obradovic'e büyük sevgi gösterisinde bulundu. Sarı-lacivertli basketbolcular ve teknik heyet de otobüsten taraftarlara karşılık vererek onların ilgisini geri çevirmedi.

ŞAMPİYONA NAZAR DEĞDİ

Fenerbahçe'nin Bağdat Caddesi yolculuğu aksamalı olarak başladı. Sarı-lacivertli takım için ayarlanan üstü açık otobüs yaşanan arıza nedeniyle gecikmeli olarak Ülker Arena'ya ulaştı. Basketbolcular otobüse bindiği sırada arıza yineleyince otobüsün tamir edilmesi için beklendi. Üstü açık otobüsün yürür hale getirilemeyeceği anlaşılınca, sarı-lacivertli basketbolcular 1.5 saat gecikmeli olarak 20.30 sularında üstü kapalı takım otobüsüne binerek hareket etti. THY Avrupa Ligi kupası otobüsün en önüne konuldu. Fenerbahçe taraftarları, Ülker Arena'da da takımlarını yalnız bırakmadı. Takıma eşlik etmek isteyen sarı-lacivertliler, kafileyi Bağdat Caddesi'ne kadar konvoy oluşturarak takip etti. Kafileyi taşıyan otobüs kimi zaman durduran taraftarlar basketbolcularla fotoğraf çektirerek kendilerine unutulmaz bir anı oluşturdu. Takımı Bağdat Caddesi'nde karşılayan taraftarlar ise otobüs göründüğü an sokakları “Şampiyon” sesleriyle inletti. Taraftarlar, takımlarını adeta bağrına basarken kazanılan Avrupa şampiyonluğunun coşkusu doyasıya yaşandı.

BU DAHA BAŞLANGIÇ

THY Avrupa Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın teknik ekibi ve oyuncuları, duygularını kulüp televizyonunda paylaşırken Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler, şampiyonluk pastası kesti. Başantrenör Obradovic, “Çok mutlu ve çok gururluyum. Şimdiki ilk hedefimiz çarşamba günü ligde oynayacağımız play-off maçı. Türkiye şampiyonluğu da bizim için çok önemli" derken oyuncuların ifadeleri ise şu şekilde oldu: Melih Mahmutoğlu: “Şampiyonluğu yeni yeni idrak ediyoruz. Şimdi önümüzde Türkiye Ligi var taraftarımıza onu da armağan etmek istiyoruz." Udoh: "Çok müthiş, tekrar yapmaya hazırım. Fakat daha yeni başladık bunlara." Vesely: “Geçen sene başaramadık ama şampiyonluğun kendi taraftarımızın önünde gelmesi, daha özel oldu.” Kalinic: “Çok gururluyuz, en büyük hedefimize ulaştık. Geçen seneden beri her gün bu günü düşündük. Bobby Dixon: “Tüm Türkiye'nin bizi izleyip, bize saygı duyduğunu biliyordum. Ben de saygı göstermek için platforma Türk bayrağıyla çıktım.” Bennett: “Çok mutluyum, müthiş bir tecrübe oldu benim için.” Sloukas: “Zor bir yıl geçirdik, bu yüzden daha anlamlı oldu.” Bogdanovic: “Bu ekibin bir parçası olmak çok güzel bir şey.” Datome: Yeni saç modelim için Pero Antic'e teşekkür ediyorum. Aramızda bir iddia vardı. Hiç çekinmeden, duygu seli içinde sözümü tutup saçımı kestirdim.” Antic: Geçen seneki kayıptan sonra çok hırslıydık ve tüm sene bunun için çalıştık.

Cumhurbaşkanı'na teşekkür edildi

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertli erkek basketbol takımına verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, finalde Yunanistan temsilcisi Olimpiakos'u yenerek Avrupa şampiyonu olan Fenerbahçe'nin tüm Türkiye'yi gururlandırdığı vurgulanarak, "Telefonla arayarak sevincimizi paylaşan ve zaferimizi kutlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bu süreçte verdiği destek ve ilgi için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

EKPE Udoh zirve yaptı

Fenerbahçe'nin, ABD'li pivotu Ekpe Udoh, kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor. Dörtlü Final'de gösterdiği müthiş performansla En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünü alan Udoh, sarı-lacivertli takımda kendine geldi. ABD'li oyuncu ilk sezonunda Fenerbahçe'yle profesyonel kariyerinin ilk kupalarını elde etti. Dörtlü Final'de toplam 28 sayı, 20 ribaunt, 12 asist, 7 blokla oynayan Udoh, Avrupa Ligi'nde 17 yıl sonra MVP seçilen ilk pivot oldu. Başarılı basketbolcu, Avrupa Ligi'nde sezonu ribaunt ve blok kralı olarak tamamladı. Tecrübeli isim, 7.8 ribaunt ve 2.2 blok ortalaması yakaladı. Bu arada ABD'li basketbolcuya, organizasyonun ana sponsoru Türk Hava Yolları tarafından 1 milyon uçuş mili hediye edildi.


#Fenerbahçe
#Basketbol
7 yıl önce