|

Fener kazandı Vakıf turladı

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turu mücadelesinde VakıfBank, 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Fenerbahçe Grundig'e 3-2 yenilmesine rağmen, adını Dörtlü Final'e yazdırdı.

Yeni Şafak
21:28 - 12/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:31 - 12/03/2015 Perşembe
DHA

Final Four'a katılmak için mücadele eden iki Türk takımı Fenerbahçe Grundig ile Vakıfbank Burhan Felek Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Maça istekli başlayan Fenerbahçe Grundig ilk seti 25-20 kazandı. Seyircisinin desteğini arkasına alan sarı-lacivertli takım ikinci seti de aynı skorla 25-20 kazanarak durumu 2-0'a getirdi.


Son set öncesi garantiledi

Üçüncü setten itibaren toparlanmaya başlayan Vakıfbank, çekişmeli geçen seti 21-25 kazanarak dördüncü sete moralli başladı. Bu sette ağırlığını iyice hissettiren Vakıfbanklı oyuncular rahat bir oyunla 15-25 seti kazanıp ilk maçı da 3-1 kazandığı için tie break setinin sonucunu beklemeden Final Four'a katılmayı garantiledi.

2-2'den sonra Aziz Yıldırım ayrıldı

Bu arada maç 2-2'ye gelip Fenerbahçe Grundig'in elendiği kesinleşince başkan Aziz Yıldırım salonu terk etti. Yıldırım ile birlikte taraftarların çoğu da Burhan Felek tribünlerini boşalttı.

Formaliteden öteye geçmeyen tie break setini ise Fenerbahçe Grundig 15-12, maçı da 3-2 kazanarak teselli oldu.

Galibiyet için ne dediler?

Karşılaşmanın ardından Vakıfbanklı libero Gizem, "Gerçekten çok stresli bir maçtı. Onların son şansı olduğu için oyuna çok iyi başladılar. Tebrik ediyorum. İlk iki set inanılmaz top oynadılar. Sonra biz geri dönüş yakaladık. Bu bizim için çok zor oldu. Bunu başarıp Final Four'a kaldığımız için çok mutluyuz. Final Four'a şampiyon olmaya gidiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaptan Gözde ise duygularını şöyle ifade etti: "Çok mutluyuz. Her iki takımı da tebrik ediyorum. Bugün burada inanılmaz bir voleybol vardı. Üst düzey bir oyun oldu. Final Four'a kaldığımız için çok mutluyum
#vakıfbank
#fenerbahçe grundig
#voleybol
9 yıl önce