|

Fenerbahçe Daniel Agger ile anlaştı

Sofiane Feghouli transferini bitirme aşamasına getiren Fenerbahçe'de sezonun ikinci bombası da belli oldu: Daniel Agger. Sarı-Lacivertliler, kulübü Brondby ile olan sözleşmesi önümüzdeki ay sona erecek 31 yaşındaki stoper ile her konuda anlaştı.

Yeni Şafak
10:22 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 07:23 - 21/05/2016 Cumartesi
Diğer
Simon Kjaer ve Daniel Agger Danimarka antrenmanında...
Simon Kjaer ve Daniel Agger Danimarka antrenmanında...

Fenerbahçe Danimarkalı savunmacı Agger'i, senelik 2.5 milyon Euro kazanan ve kupa finalinin ardından takımdan ayrılacak olan Alves'in yerine transfer edecek. Danimarkalı yıldız, Portekizli oyuncudan daha uygun bir maliyetle bitecek. Sarı lacivertliler bu transfer için bonservis ödemeyecek. Agger ile yıllığı 2 milyon Euro'dan 3 senelik sözleşme imzalanacak.



Fenerbahçe böylece stoper bölgesini Alves'den daha ucuza ancak ondan çok daha iyi bir isimle takviye etmiş olacak. Agger'in en büyük artısı, bu sezonun yıldızı olan Simon Kjaer ile Danimarka Milli Takımı'nda yıllarca birlikte oynamış olması. Bu transferle birlikte sol stoperde, sol ayaklı bir isim görev yapıyor olacak. Daniel Agger aynı Bruno Alves gibi güçlü fiziği, hava toplarındaki hakimiyeti ve etkili frikikleriyle dikkat çekiyor.



Giderayak çıldırttı!

Alves geldiği günden beri yaptığı bireysel hatalarla taraftarlara saç-baş yolduruyor. Bu sezonu biraz daha iyi geçirse de son haftalara damga vurmayı başardı. Başakşehir karşısındaki kötü futbolu ve hataları mağlubiyeti getirdi. Bu maçtan 5 gün sonra ise idmanda Uygar Mert Zeybek'e çok sert bir müdahalede bulunarak genç oyuncunun ayak bağlarını koparttı. Bu hareketiyle takım arkadaşlarını bile çılgına çevirdi.



12 yılda iki kulüp

Daniel Agger, Alves gibi gereksiz sertliğe başvurmuyor. Kariyeri boyunca sadece 1 kez kırmızı kart gördü! Danimarkalı oyuncunun diğer artıları, geriden başarılı bir şekilde oyun kurması, oyun zekasının daha yüksek olması ve liderlik vasfının bulunması. Agger, yıllardır milli takımın kaptanı konumunda. 31 yaşındaki oyuncu sorunsuz kişiliğiyle de ön plana çıkıyor. Ayrıca çok istikrarlı bir futbolcu olan Agger, 12 yıllık profesyonel kariyerinde sadece Brondby ve Liverpool'da görev yaptı.






#Fenerbahçe
#Daniel Agger
#Bruno Alves
8 yıl önce