|

Fenerbahçe güle oynaya

Sarı-lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Kayserispor’u yenerek son 4’e kaldı. İlk maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe, rövanşta da rakibini Aatif, Josef ve Volkan Şen’in golleriyle aynı skorla yenerek yarı finalde Başakşehir’in rakibi oldu. Yarı finalde ilk maç 26 Nisan'da oynanacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:48 - 5/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finali ilk maçında deplasmanda 3-0 yendiği Kayserispor'u evinde yine aynı skorla 3-0 yenen Fenerbahçe, yarı finalde Medipol Başakşehir'in rakibi oldu. Süper Lig'de şampiyonluk şansı azalan ve Türkiye Kupası'nı müzesine götürmek isteyen sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 31'de Aatif Chahechouhe, 35'te Josef de Souza ve 83'te Volkan Şen attı. 18. dakikada Josef'in pası sonra ceza sahası dışı sol çaprazdan Sow'un direk dibine gönderdiği sert şutu kaleci Ahamada uzanarak kornere çeldi. 31. dakikada Fenerbahçe, Aatif Chahechouhe ile öne geçti. Aatif'ın sol kanattan taşıyıp Josef ile yaptığı verkaç sonrasında ceza sahası içi sol çaprazda topla tekrar buluşan Faslı futbolcu, plase şutla topu ağlara gönderdi: 1-0. 35'te Lens'in sağ kanattan kullandığı kornerde iyi yükselen Souza, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 2-0. İkinci yarının ilk bölümünde Kaypserispor rakip kaleye yüklense de sonuç alamadı. 72. dakikada Karavaiev'in sağ kanattan yerden yaptığı ortada Volkan Şen'in şutu az farkla yandan auta gitti. 75'te Deniz Türüç'ün ara pasında topla buluşan Güray Vural'ın gelişine çektiği şut üstten auta gitti. 82'de Volkan Şen'in sol kanattan yaptığı ortada Sow'un kafa vuruşunu kaleci direk dibinde güçlükle kontrol etti. 83'te Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı. Sol kanatta Şener'in gönderdiği topu iyi kontrol eden Volkan Şen'in rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası dışından arka direğe gönderdiği top ağlarla buluştu: 3-0.

Volkan Demirel 42 gün sonra

UEFA Avrupa Ligi’nde 22 Şubat’ta Krasnodar ile oynanan rövanş maçında sakatlanan Volkan Demirel Kayserispor mücadelesiyle yeniden kaleye geçti. Tecrübeli kaleci, 42 gün sonra Kayserispor kupa mücadelesiyle ilk 11’e döndü. Karabük deplasmanında takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Brezilyalı kaleci Fabiano ise yedek soyundu.

Van Persie güçlü değil
F.Bahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Josef de Souza, takım arkadaşı Robin van Persie için çarpıcı bir açıklamada bulundu. 28 yaşındaki oyuncu, “Van Persie, idmanda ve maçlarda elinden geleni yapıyor. Ancak çok açık ki, yıllar önceki van Persie değil. Sakatlıklar nedeniyle artık fiziksel olarak eskisi gibi güçlü değil. Ancak sahaya çıktığında en iyi performansını göstermeye çalışıyor

ve çoğu zaman onun golleriyle kaza-

nıyoruz" dedi. Josef, Alex'le karşılaştırılması içinse, “O bir fenomen ve onun pozisyonu benden ve buradaki diğer Brezilyalılardan farklı. Onunla karşılaştırılmamız adil değil, çünkü Alex sıradışı bir oyuncuydu ve tüm Türkiye ve taraftarlar üzerinde farklı bir etkisi var” değerlendirmesini yaptı.
#Fenerbahçe
#Volkan Şen
#UEFA
7 yıl önce