|

Fenerbahçe-Krasnodar eşleşmesindeki detay

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde eşlediği rakibi Krasnodar, iç saha maçlarını Türk mühendislerin yaptığı Krasnodar Arena'da oynuyor. En üst düzey teknoloji ile yapılan stadyum dünyanın en lüks stadı olarak biliniyor.

Yeni Şafak
15:56 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:22 - 12/12/2016 Pazartesi
Fenerbahçe, Krasnodar ile ilk maçı 16 Şubat 2017 Perşembe günü deplasmanda oynayacak.
Fenerbahçe, Krasnodar ile ilk maçı 16 Şubat 2017 Perşembe günü deplasmanda oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi kuraları bugün İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi.



Temsilcilerimizden Fenerbahçe'nin rakibi Rusya Premier Ligi ekiplerinden Krasnodar ekibi oldu. Eşleşmede dikkat çeken detay ise Krasnodar'ın iç saha maçlarını yaptığı stadın Türk mühendisler tarafından yapılmış olması.



Türk mühendislerin yapmış olduğu Krasnodar Arena, dünyanın en lüks stadyumu olarak biliniyor. 35 bin kapasiteli stat içerisinde alışveriş merkezi, restoran ve olimpik yüzme havuzu gibi taraftarlara farklı etkinlikler yapabilecekleri alanlar sunuluyor.




Krasnodar yönetiminde bir Türk de var

Krasnodar'ın Başkanı Sergei Galitsky'nin en güvendiği isimlerden biri Türk işadamı Bahattin Demirbilek.


Demirbilek takımın kısa sürede gösterdiği başarının ve yaptıkları stat sayesinde bu gururun takımda sadece Rusya'nın değil kendisinden dolayı Türkiye'nin de başarısı olarak algılandığını belirtti.



Türkiye ile Rusya arasındaki dostluk ilişkisine sportif anlamda katkı sağlamaya çalıştığını belirten Türk iş adamı, transfer dönemi için bir çok Türk futbolcuyu da mercek altına aldıklarını söyledi.



Sekiz yıl önce kurulan ve üst lige çok hızlı bir şekilde çıkan, son üç yıldır da Avrupa kupalarında mücadele eden Fc Krasnodar'ın ultra VIP stadını da inşa ederek kendisinden söz ettiren Bahattin Demirbilek, Krasnodar taraftarları arasında da çok sevilen bir isim.





İç saha istatistikleri dikkat çekiyor

Krasnodar'ın evinde oynadığı maçlarda ortaya koyduğu performans dikkat çekiyor. Ligde geride kalan 17 haftada evinde 10 maça çıkan Krasnodar, bu maçların 7'sini kazanırken sadece 1 kez mağlup oldu. 2 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi.






#Krasnodar
#Fenerbahçe
7 yıl önce