|

Fenerbahçe rekora hazırlanıyor

Bu sezon Ülker Stadyumu’nda oynanan maçlarda taraftarlarından beklenen ilgiyi göremeyen Fenerbahçe'nin Süper Lig’in 11. haftasındaki Galatasaray derbisinde bu sezonun seyirci rekorunu kırması bekleniyor.

Yeni Şafak
17:27 - 10/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:39 - 10/11/2016 Perşembe
IHA
Fenerbahçe Kulübü, 20 Kasım'da oynanacak Galatasaray derbisi için şu ana kadar 16 bin 953 biletin satıldığını açıkladı.
Fenerbahçe Kulübü, 20 Kasım'da oynanacak Galatasaray derbisi için şu ana kadar 16 bin 953 biletin satıldığını açıkladı.

Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, 20 Kasım Pazar günü saat 20.00'de Ülker Stadyumu'nda ezeli rakibi ebedi dostu Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Bu önemli maçın biletlerini sarı-lacivertli kulüp 7 Kasım Pazartesi günü satışa çıkardı. Fenerbahçe Kart sahipleri ile Fenercell abonelerinin 9 ve 10 Kasım'da genel satışın ise 11 Kasım Cuma günü çıkacağı bildirilmişti.



Fenerbahçe, 2016-2017 sezonunda Ülker Stadyumu'nda oynadığı karşılaşmalarda beklenen taraftar sayısına ulaşmadı ve boş tribünlere oynadı. Sarı-lacivertler, bu sezon Süper Lig'de 5, UEFA Avrupa Ligi'nde 3 ve UEFA Şampiyonlar Ligi Eleme Turu'nda 1 maç olmak üzere toplam 9 kez taraftarlarının önünde oynadı.





En çok Manchester United maçında

Taraftarlarından beklediği ilgiyi göremeyen Fenerbahçe, bu sezon en kalabalık seyirci sayısına İngiliz devi Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda oynanan karşılaşmada ulaştı. Bu maçtan 2-1 galip ayrılan Fenerbahçe'yi statta izlemeye gelen 35 bin 378 kişi vardı.





3 günde 16 bin satıldı

Galatasaray karşılaşmasının biletlerinin satışa çıkmasının ardından Fenerbahçe, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, 7 Kasım Pazartesi çıkan biletlerden 16 bin 953 kişinin satın aldığını bildirdi. Sarı-lacivertli taraftarların, takımını Kadıköy'de oynanacak Galatasaray karşılaşmasında yalnız bırakmayacağı gözükürken, aynı zamanda bu sezonun taraftar rekorunun kırılması bekleniyor.



Bu sezon İstanbul Valiliği'nin aldığı karar sonucunda 3 büyükler arasındaki deplasman yasağı kalkmıştı. Süper Lig'in 11. haftasında oynanacak derbi maçında sarı-kırmızılı taraftarlar da Kadıköy'de takımlarını destekleyecek.



Fenerbahçe'nin bu sezon Ülker Stadyumu'nda oynadığı karşılaşmalar ve seyirci sayıları şöyle:


Süper Lig

  • Fenerbahçe - Kayserispor: 13 bin
  • Fenerbahçe - Bursaspor: 16 bin
  • Fenerbahçe - Gaziantepspor: 17 bin
  • Fenerbahçe - Alanyaspor: 12 bin
  • Fenerbahçe - Karabükspor: 10 bin

UEFA Şampiyonlar Ligi

  • Fenerbahçe - Monaco: 15 bin

UEFA Avrupa Ligi

  • Fenerbahçe - Grasshoppers: 14 bin
  • Fenerbahçe - Feyenoord: 19 bin
  • Fenerbahçe - Manchester United: 35 bin






#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Süper Lig
7 yıl önce