|

Fenerbahçe taraftarından Volkan'a tepki

Fenerbahçe'nin Yakın Geleceği Platformu, Türkiye - Kazakistan maçı öncesi sahayı terk eden sarı-lacivertli kaleci Volkan Demirel’e ağır eleştirilerde bulundu.

Yeni Şafak
14:10 - 18/11/2014 Salı
Güncelleme: 15:52 - 18/11/2014 Salı
IHA

Fenerbahçe’nin Yakın Geleceği Platformu üyeleri, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Kazakistan ile oynanan maç öncesi taraftarlardan gelen tepki üzerine sahayı terk eden Volkan Demirel’e ilişkin açıklama yaptı.


Bir futbolcunun küfür içeren tezahürat yüzünden sahayı terk ederek milli formayı giymemesi ile cepheyi terk eden bir asker arasında fark olmadığı belirtilen açıklamada, “Askerlik, Türk Milli Takım forması gibi, çok sayıda milli görevlerimiz vardır ki, bu görevleri yerine getirmeyen veya getirmek istemeyenler ancak korkaklar ve kaçaklardır. Kendini sıradan bir müsabakada zannederek, takım arkadaşlarını terk eden ve onları kaderleriyle baş başa bırakan bir sporcunun yaptığı eylemi, haklı bir protesto olarak göstermeye çalışanları da üzülerek ibretle izliyoruz” denildi.


'Başkan ve yönetim prestij kaybediyor'

Tecrübeli kaleciye küfür eden seyircileri de şiddetle kınadıklarını ifade eden platform üyeleri, yaptıkları açıklamayı şöyle sürdürdü: "Görevlerini yapmaktan başka hiçbir amacı olmayan basın emekçilerine tekme tokat saldırmak için görevlendirilmiş sözüm ona korumaların azmettiricisinin ortaya çıkarılması da spor kamuoyunun ortak arzu ve beklentisidir. Çok geç olup kanlar akmadan, Cumhuriyet Savcıları artık ilgili yasanın kendilerine verdiği yetkileri kullanmaktan kaçınmamalı, isme bakmaksızın gereğini yerine getirmelidir. Fenerbahçe yönetimi adına 17 Kasım 2014 tarihinde yapılan talihsiz ve maksatlı açıklamanın, siyasilere mesaj dışında, kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Şiddetle prestij ve kan kaybeden başkan ve yönetimin desteklerini yeniden tesis etmek için izledikleri yol, yol değildir.”


Açıklamada ayrıca, Volkan Demirel’in protestosunun sarı-lacivertli yönetim tarafından cezalandırılması gerektiği belirtildi.
#FENERBAHÇE
#TARAFTAR
#VOLKAN DEMİREL
#MİLLİ MAÇ
9 yıl önce