|

Fenerbahçe tarih yazdı

Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, ETTU Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon oldu.

Yeni Şafak
16:37 - 4/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:40 - 4/04/2015 Cumartesi
AA

Ülker Sports Arena Metro Enerji Spor Salonu'nda Avusturya temsilcisi Linz AG Froschberg ile yapılan final rövanşında 2-1 önde götürdüğü mücadelede 4. sette elde ettiği skorlarla, set averajında rakibine üstünlük sağlayan sarı-lacivertliler, şampiyonluğu garantiledi.



İlk maçta deplasmanda rakibini 3-2 yenip, +4 set averajına sahip olan Fenerbahçe, sahasında rakibine kurduğu üstünlükle mücadele bitmeden şampiyonluk sevincini yaşadı.



Türk masa tenisi taraihinde bir ilk başarıldı


Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olarak, Türk masa tenisi tarihinde bir ilki başardı.



Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden ilk takım olan Fenerbahçe, "Devler Ligi"nde geçen sezon elde ettiği ikinciliğin ardından bu sezon zirveye çıktı.



2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında ETTU Kupası'nda elde ettiği şampiyonluklarla ilklere imza atan sarı-lacivertliler, bu sezon 1 numaralı kupayı kazanarak en büyük hedefini gerçekleştirdi.



10'da 10 galibiyetle gelen kupa



Sarı-lacivertli ekip grup maçlarından itibaren çıktıkları 10 maçı da kazanarak kupanın sahibi oldu.



Kts Spar Zamek (Polonya), Svnö (Avusturya) ve Szekszard (Macaristan) takımlarının bulunduğu A Grubu'nda 6 maçı da kazanarak yarı finale yükselen sarı-lacivertli takım, yarı finalde ise geçen sezon finalde yenildiği Almanya'nın Berlin Eastside takımını iki maçta da mağlup etti.



Finalde Avusturya temsilcisi Linz AG Froschberg karşısında iki maçı da kazanan Fenerbahçe, namağlup şampiyonluk yaşadı.



Antrenör Davit Sargsyan yönetimindeki sarı-lacivertli takım 2014-2015 sezonundaki "Devler Ligi"nde Wu Yang, Wen Jia, Irene Ivancan, Elizabeta Samara ve Yana Noskova ile mücadele etti.



#Fenerbahçe
#Kadın Masa Tenisi Takımı
#ETTU Şampiyonlar Ligi
9 yıl önce