|

Fenerbahçe tatsız başladı

Sezona Mehmet Ekici, Valbuena, Dirar, Kameni, İsla, Soldado ve Giuliani gibi isimleri kadrosuna katarak giren Fenerbahçe, Göztepe ile deplasmanda yaptığı ilk maçında 2 puan bıraktı. Sarı-lacivertliler, Alper Potuk ile öne geçerken ev sahibi ekip Castro ve Scarione ile üstünlüğü ele geçirdi. Maçta son sözü ise Skrtel söyledi. Fenerbahçe, lige deplasmanda başladığı son 4. sezonunda da kazanamadı.

Yeni Şafak
04:00 - 13/08/2017 Pazar
Güncelleme: 05:53 - 13/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe tatsız başladı
Fenerbahçe tatsız başladı

Süper Lig'in açılış haftasında Fenerbahçe, 14 yıl sonra ligde karşı karşıya geldiği Göztepe'yle 2-2 berabere kalarak, sezona 3 puanla başlayamadı. Sarı-lacivertli ekibin golleri Alper ve Skrtel'den gelirken, İzmir ekibinin gollerini Castro ve Scarione kaydetti. 2009-2010 sezonunun ardından lig açılışlarında çıktığı 3 deplasman maçında da galip gelemeyen Fenerbahçe, Göztepe'yle berabere kalarak, bu şanssızlığını yine kıramadı. Mücadele karşılıklı gollerle başladı. 5. dakikada İsmail Köybaşı'nın sol kanattan altıpasın hemen dışına doğru gönderdiği topta, Alper Potuk'un gelişine çektiği şutla topu ağlara göndererek Fenerbahçe'yi öne geçirdi: 0-1. Golden 3 dakika sonra Göztepe, Volkan Demirel'in büyük hatasında eşitliği sağladı. Schwechlen'in sol kanattan yaptığı ortayı Jahovic kafayla ceza sahası yayının hemen dışında bulunan Andre Castro'ya indirdi. Castro'nun gelişine çektiği şutu Volkan Demirel avuçlarının arasından kaçırınca top ağlarla buluştu: 1-1. 37. dakikada Isla'nın sağ kanattan yaptığı ortada Robin van Persie'nin kafa vuruşu direğin dibinden dışarıya çıktı. 51. dakikada sarı-lacivertliler direğe takıldı. Dirar'ın sağ kanatta rakibinden topu kapar kapmaz yaptığı ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Mehmet Topal'ın kafa vuruşu direğe çarpıp kalecide kaldı. 57. dakikada İzmir ekibi öne geçti. Josef De Souza'nın Göztepe atağında araya girdikten sonra ceza sahası içinde yaptığı hata sonrası araya giren Scarione, bekletmeden yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi :2-1. Bu kez geriye düştükten sonra erken geri döndü. 64. dakikada Valbuena'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Martin Skrtel'in ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşu Beto'nun solundan ağlarla buluştu: 2-2. 90+3'te Valbuena'nın sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Skrtel'in kafa vuruşu az farkla üstten auta gitti. Mücadele bu skorla bitti.


Volkan, kaleyi kapatamıyor

Fenerbahçe'nin, Göztepe maçında kalede Volkan Demirel yer aldı. Geçen sezon sarı-lacivertli taraftarların önemli bir bölümü tarafından eleştirilen deneyimli kaleci, takımı 1-0 öndeyken yediği golle adeta saç baş yoldurdu. 34 yaşındaki kalecinin, sarı-lacivertli takımla sahaya çıktığı son 10 resmi karşılaşmada da rakip takım forvetlerine engel olamaması dikkat çekt.

Kocaman 1547 gün sonra

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, tam 1547 gün sonra bir lig maçında yeniden sarı-lacivertli takımın başında sahaya çıktı. Deneyimli teknik adam, en son olarak 2012-2013 sezonunda, 18 Mayıs 2013 tarihinde ligde Kardemir Karabükspor ile deplasmanda oynanan ve 3-2 kaybedilen karşılaşmada Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak sahaya çıkmıştı.

  • Göztepe'de tek yerli Sabri
  • Göztepe, 14 yıl sonra yeniden çıktığı ligdeki ilk maçında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. İzmir ekibinin başlama düdüğüyle sahaya çıkan kadrosunda 10 yabancı futbolcu yer alırken, Türk olarak sadece Sabri Sarıoğlu yer aldı.

Hasan Ali ve Ozan'a psikolojik koruma

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Göztepe ile yapılan karşılaşmanın ilk 11'inde yaptığı sürpriz hamlelerle dikkatleri üzerine çekti. Tecrübeli teknik adam, sol bekte Hasan Ali Kaldırım yerine İsmail Köybaşı'na, orta alanda ise Ozan Tufan yerine Mehmet Topal'a görev verdi. Kocaman'ın, Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda Avusturya'nın Sturm Graz takımıyla yapılan arövanş karşılaşmasında sarı-lacivertli taraftarların tepkisiyle karşı karşıya kalan her iki oyuncunun da kendilerini toparlamaları için böyle bir karar verdiği belirtildi. Sakatlığı geçen Hollandalı golcü oyuncu Robin van Persie, Göztepe maçıyla ilk 11'e döndü. Hollandalı golcü, Sturm Graz maçlarında görev yapmamış, sadece ikinci maçta sonradan oyuna girmişti. Fenerbahçe'nin yeni sağ beki Mauricio Isla, ilk kez bir resmi maça 11'de başladı. Şilili futbolcu, Şener'in yerine görev yaptı. Valbuena ve Dirar da Süper Lig'de ilk kez forma giydi.

Giuliano 7 milyon euroya bitti

F.Bahçe, Zenit'in 10 numarasına 7 milyon Euro bonservis karşılığında 4 yıllık imza attırdı. Oyuncuyu, önce kiralamak isteyen sarı-lacivertlilerin, Trabzonspor'un da araya girmesiyle bonservis hamlesine başvurduğu belirtildi.


Transfer sezonu bitmeden kadrosunu 10 numara ile takviye etmek isteyen Fenerbahçe, Rus ekibi Zenit'in Brezilyalı oyun kurucusu Giuliano'yu 4 yıllığına renklerine bağladı. Sarı-lacivertliler, önceki gün İstanbul'a getirdiği, dün ise sağlık kontrolünden geçirerek Ülker Stadyumu'nu gezdirdiği oyuncu için akşam saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı resmi açıklamada, 7 milyon Euro bonservis ödenerek kadrolarına kattığını açıkladı.

TRABZON PLANLARI BOZDU

Oyuncuyu önce, bu sezon kiralamak sezon sonunda ise satın alma opsiyonunu kullanarak kadrosuna katmayı planlayan Fenerbahçe'nin bu ani bonservis hamlesinin altında Trabzonspor'un olduğu öğrenildi. Bordo-mavililerin de oyuncu için devreye girmesi ve Zenit'le ön protokol imzaladıklarının ortaya çıkması sarı-lacivertlileri harekete geçirdi. Zenit kulübünden de, oyuncu için önceliğin Trabzonspor'da olduğu yönünde gelen açıklamanın ardından hemen Rus kulübüyle temasa geçen Fenerbahçe yönetimi, 7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transferi bitirdi.

FIRTINA, FIFA'YA BAŞVURUYOR

Trabzonspor'dan yapılan açıklamada ise, oyuncunun transferi konusunda Zenit ile aralarında sözleşme bulunduğu ve FIFA'ya başvurulacağı belirtildi. Bordo-mavililerin, Rus kulübünden tazminat alabileceği ifade edildi.

#Fenerbahçe
#Göztepe
#Volkan Demirel
7 yıl önce