|

Fenerbahçe'ye derbi morali

Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor'u ilk yarıda bulduğu 3 golle geçti. Ozan, Giuliano ve Hasan Ali ile sonuca giden sarı-lacivertliler, bu skorla 3 sıra birden yükselerek 5.'liğe çıktı. Derbi öncesinde moral bulan Fenerbahçe, Galatasaray'la arasındaki puan farkını da korumuş oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 04:33 - 16/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe, mutlak galibiyet parolasıyla evinde ağırladığı Evkur Yeni MalaFenerbahçe, mutlak galibiyet parolasıyla evinde ağırladığı Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-1 yenmeyi başardı.tyaspor'u 3-1 yenmeyi başardı.
Fenerbahçe, mutlak galibiyet parolasıyla evinde ağırladığı Evkur Yeni MalaFenerbahçe, mutlak galibiyet parolasıyla evinde ağırladığı Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-1 yenmeyi başardı.tyaspor'u 3-1 yenmeyi başardı.

Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe, mutlak galibiyet parolasıyla evinde ağırladığı Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-1 yenmeyi başardı. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri ilk yarıda Ozan Tufan, Giuliano ve Hasan Ali Kaldırım kaydederken, Malatya ekibinin tek sayısı Batuhan'dan geldi. Ligin 9. haftasında ezeli rakibi Gelatasaray ile karşılaşacak olan Fenerbahçe bu net skorla derbi öncesinde moral depoladı.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 2 dakikada 2 gol buldu. Sarı-lacivertliler, 4. dakikada Dirar'ın sağdan ceza sahası içine yaptığı ortada Ozan tufan'ın kafa vuruşu ağlarla buluştu:1-0. 6'da Valbuena'nın harika ara pasında, Giuliano ceza sahası içine girdikten sonra sol ayağıyla çektiği şut farkı ikiye çıkardı: 2-0. 28'de rakibinden kaptığı top sonrası ceza sahası içine giren Hasan Ali'nin pasında Dirar, Malatyaspor'lu Sadık ile kafa topuna yükseldi. Topu önünde bulan Hasan Ali'nin sol çaprazdan altı pasa yakın yerden çektiği şut ağlarla buluştu:3-0. 30'da Yeni Malatya'da Aytaç'ın kullandığı frikik direkten döndü. Dönen topta Kameni önce Dening'in, ardından altıpasın içinden Boutaib'in şutlarını harika refleksle kurtardı. Pozisyonun devamında Adem'in şutu direkten döndü, Isla uzaklaştırdı. 34'te ceza sahası yayının hemen dışından Valbuena'nın çektiği şut, üst direğe çarpıp auta gitti. 57'de Valbuena'nın sol ayağıyla çektiği şutu kaleci Ertaç kurtardı. 68. dakikada Yeni Malatyaspor farkı 2'ye indirdi. Sol çaprazdan ceza sahasına seri çalımlarla giren Adem'in rakiplerinden sıyrılıp içeriye çevirdiği pasında Batuhan, altıpasın içinde boş kaleye topu yuvarladı: 3-1. 86'da Giuliano'nun pasında ceza sahasında kaleci Ertaç'ı çalımlayan Fernandao'nun vuruşunda top kalenin yandan auta gitti.


Lig yarışı her zaman devam eder

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Malatyaspor maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Malatya maçı için “Maç eksiğiyle 11 puan gerideydik. Galatasaray maçının önemini arttırmak için kazanmak zorundaydık” diyen başarılı teknik adam, hafta sonunda karşılaşacakları Galatasaray derbisiyle ilgili olarak “Kaybetme lüksümüz yok. Düşüncelerimizi uygulamak için çaba sarf edeceğiz. İstediğimizi alıp geleceğiz. Ezeli rekabetin dışında çok kuvvetli bir takım ama bizim kazanmaya son derece ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Galatasaray'ın kayıplar yaşayacağını söyleyen Aykut Kocaman “Galatasaray bizimle oynayacak, sonra Trabzonspor, Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanları var. Puan ortalamasının normale döneceği maçlar gibi gözüküyor. Derbinin skoru ne olursa olsun Galatasaray da kayıplar yaşayacaktır. Hem bizim için hem diğer takımlar için deplasmanlardaki kayıpların daha fazla olacağını düşünüyorum. Galatasaray'ın da yavaş yavaş buraya gideceğini düşünüyorum. Derbiyi kazanan büyük moral içerisine girecektir. İhtiyacımız kazanmak, gideceğiz, oynayacağız ve daha evvel yaptığımız gibi kazanmak için mücadele edeceğiz. Kazanma inancımızı yitirmeden oynayacağız ve kazanacak düşüneceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu. Fenerbahçe'nin puanı hakkında konuşan Kocaman, “Oyunun karşılığı olarak 4-5 puan gerideyiz. Puan ortalamaları mutlaka düşecektir” diye görüşlerini belirtti.

Hasan Ali 2 yıl sonra gol attı

Fenerbahçe'nin sol beki Hasan Ali Kaldırım, 2 yıl sonra gol sevinci yaşadı. Maçın 28. dakikasında takımının 3. golünü rakip filelere gönderen sarı-lacivertli futbolcu, bu karşılaşmadan önceki son golünü 21 Kasım 2015'te Mersin İdmanyurdu'na atmıştı. Hasan Ali, ayrıca Süper Lig'de Fenerbahçe formasıyla Kadıköy'de ilk kez gol atma başarısı gösterdi. Daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda Ülker Stadı'nda gol atan tecrübeli futbolcu, 6. sezonunu geçirdiği Fenerbahçe formasıyla 4. kez rakip fileleri havalandırdı. Fenerbahçe'de Giuliano bu sezon 3., Ozan Tufan ise 2. kez ligde gol attı.

Fernandao 7 ay sonra forma giydi

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Jose Fernandao, 7 ay sonra resmi bir maçta forma giydi. Geçen sezon 17 Mart'ta Kadıköy'de oynanan Atiker Konyaspor maçında kolu kırılan Fernandao, uzun bir sakatlık süreci geçirmişti. Fernandao, maçın 64. dakikasında Soldado'nun yerine oyuna girdi. Fernandao oyuna girerken taraftarlar, alkışlarla Brezilyalı futbolcuya destek oldu.


Ekici şoku

Fenerbahçe’de Evkur Yeni Malatyaspor maçı öncesi Mehmet Ekici şoku yaşandı. Başarılı orta saha oyuncusu, son antrenmanda sakatlandı, yapılan kontrollerinde sağ arka adalesinde 2. derece yırtık belirlendi. Mehmet Ekici'nin en az 20 gün sahalardan uzak kalacağı gelen haberler arasında. Tecrübeli futbolcu, hafta sonunda Galatasaray ile oynanacak derbide de forma giyemeyecek. Daha önce de adalesinde yırtık meydana gelen ve uzun süre sahalardan uzak kalan Mehmet Ekici'nin tedavisine başlanırken, başarılı futbolcu sakatlığı nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadığı öğrenildi.

#Fenerbahçe
#Malatyaspor
#Süper Lig
7 yıl önce