|

Fenerbahçe'ye Emenike müjdesi

Fenerbahçe’nin Emenike’yi West Ham’a gönderirken sözleşmeye koyduğu belirtilen ’10 maçta oynarsa West Ham oyuncunun bonservisini 11 milyon euro’ya almak zorunda’ maddesinin şartları çoktan gerçekleşti. İki kulüpten bu konuya ilişkin herhangi bir hareket olmaması kafalarda soru işareti bıraktı.

Yeni Şafak
09:13 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 09:38 - 1/05/2016 Pazar
Diğer

Fenerbahçe'nin Ocak ayı transfer döneminde West Ham'a kiraladığı Emmanuel Emenike'nin sözleşmesinde bulunduğu iddia edilen 10 maçlık sınır çoktan dolmuş durumda ancak oyuncunun bonservisi ile Ada ekibine girip gitmeyeceği ile ilgili bir açıklama henüz yapılmış değil.



Ocak ayı transfer döneminin son günlerinde Al Ain'den ayrılarak Fenerbahçe'ye geri dönen daha sonra da Slaven Bilic'in takımı West Ham'a giden Emenike'nin transferinde '10 maçta forma giydiği takdirde 11 milyon euro bonservis bedeli ile bonservisi West Ham'a geçecek' maddesi bulunduğu konuşuluyordu.



Aziz Yıldırım kendisi açıklamıştı

Hatta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada Emenike'nin gitme şartlarını kendisi şu şekilde açıklamıştı: “Emenike şu an kulübün malı. Emenike'yi West Ham kiralık olarak istiyor. Biz de 1 milyon avro kiralık bedeli istedik. 10 maçta oynaması durumunda ise 11 milyon avro bonservis karşılığında satış hakkını vereceğiz. Eğer işimize gelirse anlaşmayı imzalayacağız. Emenike'yi sokağa atacak halimiz yok. Hoca da gelebileceğini söyledi. Şu an böyle bir durum yok. Kendisi gidiyor"



Sınır çoktan doldu

Sporcope'da yer alan habere göre, Emenike için Fenerbahçe'nin West Ham ile yapılan sözleşmesine koyulduğu belirtilen 10 maçta forma giydikten sonra bonservis bedeli ile alınma zorunluğu için sınır ise çoktan aşılmış durumda. Nijeryalı futbolcu West Ham forması ile ligde 11, FA Kupası'nda ise 3 maçta forma giydi. Bu şartlar altında Fenerbahçe'nin Emenike'yi 11 milyon euroya sezon sonunda West Ham'a göndermesi kesinleşmiş görünüyor.



KAP açıklaması yapılmadı

Emenike'nin transfer şartlarının detayı ise Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılmadı. Fenerbahçe bilindiği gibi diğer kulüplerden farklı olarak futbolcular için ödenen bonservis bedellerini ve futbolcuların aldıkları ücretlerin detaylarını KAP'a bildirmiyor.



Kezman taktiği

Fenerbahçe'nin Emenike'de gerçekleştirdiği bu kiralama yöntemini daha önce Mateja Kezman'da gerçekleştirdiği belirtiliyor.



Ağustos 2008'de PSG'ye kiralanan Kezman'ın gönderilirken sözleşmesine 'PSG, kümede kalırsa sezon sonunda Kezman'ın bonservisini 3.7 milyon euro'ya almak zorunda' maddesini koydurmuş ve PSG sezon sonunda kümede kalarak Sırp oyuncunun bonservisine o parayı ödemişti.



Benzer durumun bu transferde de yaşanacağı belirtilirken iki kulüpten de resmi bir açıklama yapılmaması dikkat çekici bir not olarak kafalarda soru işareti bıraktı…



#West Ham United
#Fenerbahçe
#Emmanuel Emenike
8 yıl önce