|

Fernandao rekora koşuyor

Brezilyalı oyuncu, sarı-lacivertli takımın UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı 2012-13 sezonunda 13 maçta 7 gol atan Kuyt'ın rekorunu kırıp adını Fenerbahçe tarihine yazdıracak.

Yeni Şafak
04:00 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:54 - 28/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Jose Fernandao, Avrupa kupalarında bu sezon 2 gol daha atması durumunda sarı-lacivertli kulübün tarihine geçecek. UEFA Avrupa Ligi'nde dün Molde karşısında takımını öne geçiren gole imza atan Fernandao, Avrupa kupalarındaki gol sayısını 6'ya çıkardı. Brezilyalı forvet, bu sezon takımının Avrupa maçlarında 2 gol daha kaydetmesi durumunda sarı-lacivertlilerin bir sezonda Avrupa'da rakip fileleri en fazla havalandıran futbolcusu olacak. Sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarında bir sezonda en fazla gol atan futbolcu unvanını Dirk Kuyt elinde bulunduruyor. Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda 13 Avrupa kupası maçında 7 kez rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı. Fernandao, 2 gol daha kaydederek Kuyt'ın rekorunu geçip adını Fenerbahçe tarihine yazdırmaya çalışacak.



Molde Türk biberini tattı


UEFA Avrupa Ligi'nde Molde'yi deplasmanda 2-0 yenen Fenerbahçe'nin ortaya koyduğu futbol, Norveç medyasından da tam not aldı. “Molde Türk biberini tattı” başlığını kullanan Norveç devlet televizyonu NRK, Fenerbahçe'nin rahat bir galibiyet aldığını ifade etti.


Aftenposten gazetesi, “Molde UEFA Avrupa Ligi'nde ilk defa kaybetti” başlığıyla Molde'nin yıldızlar topluluğu bir takıma karşı yenildiğini belirtti.


VG Sporten, “Avrupa liginde ilk mağlubiyet” başlığı altında, Norveç'in rahat çıktığı maçta, Fenerbahçe'ye karşı istediği galibiyeti alamadığını kaydetti.



Pereira'dan kutlama


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Molde maçı sonrası oyuncularını kutladı. Tecrübeli teknik adam futbolculara, “Çok zor bir maçı kolaya çevirdiniz. Sadece rakiple değil saha ve hava şartlarıyla da mücadele ettiniz. Hepinizi bu galibiyet nedeniyle kutluyorum. Artık Pazartesi günü Trabzonspor ile zorlu bir süreç bekliyor. Hepinizden bu savaşçı yapınızı bu maçta da sürdürmenizi istiyorum” dedi.



Artık daha güçlüyüz


Fenerbahçeli Gökhan Gönül, takımın son durumunu değerlendirirken gelecekle ilgili açıklamalarda bulundu. Sezon başında kadronun büyük ölçüde yenilendiğini anımsatan başarılı oyuncu, “Takıma birçok yeni oyuncu katılmıştı, yeni bir hoca yeni bir sistem vardı, bir alışma süreci yaşadık. Ama artık bu sorunun üstesinden gelmeyi başardık, sahada bir takım olarak mücadele etmeye başladık. Artık daha toparlanmış ve daha güçlü bir takımız” ifadelerini kullandı. Takımdaki alışma süreci içinde Şampiyonlar Ligi'nden elendiklerini dile getiren Gökhan Gönül, “Eğer Shakhtar ile bugün karşılaşmış olsaydık Şampiyonlar Ligi'ne kalırdık. Çünkü bu kadro Şampiyonlar Ligi için kuruldu" diye konuştu.





#Fenerbahçe
#Gökhan Gönül
#Avrupa Ligi
#Jose Fernandao
8 yıl önce