|

Feyenoord-Fenerbahçe: 0-1

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında Feyenoord'u 1-0 mağlup etti. Sarı lacivertliler bu sonuçla gruptan lider olarak çıkmayı başardı.

Yeni Şafak
22:46 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:57 - 8/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe, Feyenoord'u Sow'un attığı golle 1-0 mağlup etti.
Fenerbahçe, Feyenoord'u Sow'un attığı golle 1-0 mağlup etti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında Feyenoord'la karşılaştı. Sarı lacivertliler karşılaşmadan Sow'un attığı golle 1-0 galip ayrıldı ve grubunu lider tamamladı.



Karşılaşmaya iyi başlayan temsilcimiz oldu. 11. dakikada Lens, Feyenoord savunmasında Van der Heijden'den kaptığı topla bir anda ceza sahasına girdi. Lens, Bottenghin'e attığı çalımdan sonra yerde kalmasına rağmen top ceza sahasının hemen dışında Sow'un önüne geldi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Sow, aşırtma bir vuruş denedi. Sow'un zayıf şutunda kaleci Jones meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.



22. dakikada Fenerbahçe Sow'un röveşata golüyle öne geçti. Şener Özbayraklı'nın sağdan yaptığı ortaya ceza sahasındaki Alper Potuk'un kafa vuruşunda top yükseklik kazandı. Topu uzaklaştırmaya çalışan Hollanda savunmasında Karsdorp'un müdahalesi sonucu meşin yuvarlak kale sahasının içindeki Sow'a geldi. Sow, bekletmeden yaptığı röveşata vuruşuyla topu filelere gönderdi. Bu sezon son 5 golünün 3'ünü röveşata ile atan Sow ilginç bir istatistiğe sahip oldu.



İlk yarıda kontrolü bırakmayan temsilcimiz karambol haricinde pozisyon vermeden devre arasına girdi. 2. yarıda da bu oyunu sürdüren Fenerbahçe, mücadeleyi 1-0 kazanarak A Grubu'nu lider olarak tamamladı. Son 3 maçını kazanan Fenerbahçe, Hollanda'daki yenilmezlik serisine de devam etti. böylece son 32 turu kura çekimine diğer temsilcilerimiz Beşiktaş ve Osmanlıspor gibi seri başı olarak katılmaya hak kazandı.












#Feyenoord
#Fenerbahçe
7 yıl önce