|

FFP soruşturması PSG'nin başını ağrıtacak

Transfer döneminde Neymar ve Mbappe gibi futbolcuları kadrosuna katarak Finansal Fair Play kurallarını hiçe sayan PSG hakkında soruşturma açılmıştı. Fransız basını, soruşturmanın kulüp için olumsuz sonuçlanması halinde kulübün Şampiyonlar Ligi'nden atılma riskiyle karşı karşıya kalacağını iddia etti.

Yeni Şafak
15:59 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:34 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
PSG'nin bu sezon yaptığı transferler sonucunda kurduğu kadro Avrupa'da büyük yankı uyandırdı.
PSG'nin bu sezon yaptığı transferler sonucunda kurduğu kadro Avrupa'da büyük yankı uyandırdı.

Yaz transfer döneminde yaptığı harcamalarla dikkatleri üzerine çeken PSG, UEFA'nın Finansal Fair Play soruşturması için savunma hazırlığı yapıyor.

Neymar'ı 222 milyon Euro ödeyerek transfer eden Mbappe'yi de zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralayan Fransız kulübü, ülkesinin basınına göre açılan Finansal Fair Play soruşturmasının olumsuz sonuçlanması halinde sıkıntılı bir süreç yaşayacak.

Ağustos ayının sonunda FFP ile ilgili yaptığı konuşmada 'Ceza vermekten korkmamalıyız' diyen UEFA Başkanı Ceferin, kanunun üstünde hiçbir kuruluşun olmadığını söylemişti.

  • PSG Kulübü bu yaz sadece Neymar ve Yuri Berchiche'nin bonservis değerlerini bildiren PSG, Mbappe'nin transferine dair detay ise vermemişti. Oyuncunun bonservisinin sezon sonunda ödeneceği ifade edilmişti.

Bu sezon transferlere en çok para harcayan 10 takımdan 4'ü İngiliz ekibi...

Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor)'in paylaştığı bir gönderi ()


#PSG
#FFP
#Şampiyonlar Ligi
7 yıl önce