|

FIFA'dan hakemlere ırkçılık için yeni yetki

FIFA, ırkçılıkla mücadele için hakemlerin yetkilerini arttırıyor. Yeni karara göre, hakemler ırkçılık eylemi gerçekleştiğinde maçı tatil edebilecek.

Yeni Şafak
10:06 - 11/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:13 - 11/05/2017 Perşembe
Diğer
FIFA ırkçılıkla mücadele konusunda yeni kararlar aldı.
FIFA ırkçılıkla mücadele konusunda yeni kararlar aldı.

FIFA Yönetim Kurulu, Bahreyn'in Manama şehrinde yaptığı toplantıda son dönemde futbolda yine artan ırkçılık olayları ilgili önemli bir karar aldı.

Sporx'te yer alan habere göre; maçlardaki ırkçı tezahüratlarla ilgili çok ciddi önlemler almaya hazırlandığını belirten FIFA, yapılan toplantıda 11 Mayıs'ta oylanmak üzere önemli bir öneride bulundu.


FIFA'nın önerisine göre, hakemler maçlardaki ırkçılık olaylarında 3 adımlı bir protokol uygulayacak. Irkçı eylemin ardından öncelikle maçı durduracak olan hakem, ırkçı eylemlerin durdurulması için anons yaptıracak. Eğer eylem devam ederse, hakem maçı tatil edecek.

Muntari'nin çağrısı yanıt buldu

İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Pescara'da forma giyen Sulley Muntari, Cagliari ile oynadığı oynadıkları maçta kendisine tribünler tarafından yapılan ırkçı tezahüratın ardından sahayı terk ederek kırmızı kart görmesinin ardından FIFA ve UEFA'nın işini daha ciddi yapması gerektiğini söylemişti.

Gianni Infantino ise yaptığı açıklamayla Muntari'ye destek verdiğini söyledi.


#FIFA
#Gianni Infantino
7 yıl önce