|

Filenin Sultanları yarı finalde

A Milli Bayan Voleybol Takımımız, 2016 Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri'ndeki ikinci maçında Almanya'yı 3-1 mağlup etti. A Grubu'nda 2'de 2 yaparak yarı finali garantileyen Sultanlar'da libero Gizem Karadayı, 17 manşetin tamamında sıfır hata ile oynayarak tarihi bir performans sergiledi.

Yeni Şafak
09:18 - 6/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:30 - 6/01/2016 Çarşamba
DHA

2016 Rio Olimpiyatları'nda Avrupa Kıtası'nı temsil edecek 3 ülkeden biri olabilme mücadelesi veren Filenin Sultanları, Almanya'yı 3-1 yenerek yarı finale kalmayı garantiledi.



Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı sporcuları Eda Erdem Dündar ve Gözde Kırdar, gruptan birinci çıkmak istediklerini söylediler.



Sahada çok güzel bir voleybol olduğunu belirten Eda Erdem Dündar, "Arkadaşlarımı kutluyorum. Almanya, direncini zor kırdığımız bir ekip. Yıllardır beraber oynuyorlar ve birbirlerine çok alışkınlar. Özgüvenleri de çok yüksek bir ekip. Maçın zorlu geçeceğini biliyorduk. Buradan otele üç puanla dönmek bizim için çok büyük bir mutluluk. Grupta ikinciliği garantiledik. Yarınki maçla beraber inşallah grup birinciliğini garantileriz. Arkadaşlarımı kutluyorum. Seyir zevki çok yüksek ve kaliteli bir maç oldu. Şimdi otele döneceğiz ve Hollanda maçına konsantre olacağız. Seyircilere çok teşekkür ediyorum, bizi inanılmaz desteklediler. Kalan maçlarımıza da onları bekliyoruz" diye konuştu. Gözde Kırdar ise iki takımı da tebrik ederek, ''Bence bugün çok güzel bir voleybol vardı sahada. Verdiğimiz seti de rehavetle verdik. 24-20'den set veriyoruz, yapılacak iş değil. Olsun, bize çok güzel bir ders oldu. Sonrasında ise geri dönmemiz önemli. Şimdi bir Hollanda maçı var. Grup birincisi çıkmak bizim için çok önemli. Herkesi çok tebrik ediyorum ve maça gelen herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

#voleybol
#türkiye
#filenin sultanları
#almanya
#2016 rio olimpiyatları
8 yıl önce