|

Filistinli atletlere İsrail engeli

İsrail, yaklaşık 25 Gazzelı atletin Azerbaycan'da düzenlenecek 4. İslami Dayanışma Oyunlarına katılmasına müsaade etmedi.

Yeni Şafak
16:48 - 11/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:54 - 11/05/2017 Perşembe
AA
İsrail'den 25 Filistinli atlete yasak.
İsrail'den 25 Filistinli atlete yasak.

Filistin Olimpiyat Komitesi Basın Departmanı Başkanı Ahmet El Ali, İsrail'in yaklaşık 25 Filistinli atletin Azerbaycan'da düzenlenecek 4. İslami Dayanışma Oyunlarına katılmasına izin vermediğini bildirdi.

El Ali yaptığı açıklamada, Filistin Milli Takımı'nın başkent Bakü'ye 105 atletle katılmayı planladığını belirterek, "İsrail, yaklaşık 25 Gazzeli atletin Bakü'ye gelmesine müsaade etmedi" dedi.

İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu (ISSF) Genel Sekreteri Faysal Abdulaziz El Nassar, Bakü'de düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Filistinli atletlere karşı ihlallerini eleştirdi.

"İsrail'n yaptığı kabul edilemez"

ISSF olarak her zaman Filistin'in yanında olduklarını vurgulayan El Nassar, "İsrail'in Filistinli atletlerin oyunlara katılmasını engellemesi büyük bir sorun ve kabul edilemez. Bu gibi durumların olmaması için var gücümüzle çalışacağız. Filistin'den hiçbir zaman desteğimizi esirgemedik" ifadelerini kullandı.

#İsrail Filistin
#İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu
7 yıl önce