|

Fırtına Kral'la yenilmiyor

Trabzonspor, yıldız golcüsü Burak Yılmaz'ın önceki dönemler de dahil olmak üzere oynadığı son 9 mücadeleyi kaybetmedi. Süper Lig kariyerindeki gol sayısını Başakşehir maçıyla birlikte 141'e çıkaran milli futbolcu, lig tarihinin de en golcü 9. futbolcusu olmayı başardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:14 - 19/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Trabzonspor'un yıldız golcüsü Burak Yılmaz
Trabzonspor'un yıldız golcüsü Burak Yılmaz

Trabzonspor'un yıldız golcüsü Burak Yılmaz, 5 sezon sonra döndüğü bordo-mavili takımda adeta bıraktığı yerden devam ediyor. Karadeniz ekibiyle, Süper Lig'de bu sezon 4. sınavına Başakşehir karşısında çıkan milli golcü, 5. kez gol sevinci yaşamayı başardı. İstanbul'daki mücadelede perdeyi açan 32 yaşındaki forvet, takımının ikinci golünü de atan isimdi. Sakatlığına rağmen iğneyle bu önemli müsabakaya çıkan tecrübeli oyuncu, 7 golü bulunan Galatasaraylı Bafetimbi Gomis'in ardından krallıkta ikinci sıradaki yerini aldı. Atiker Konyaspor ve Fenerbahçe maçlarından sonra Başakşehir karşısında da rakip fileleri havalandıran Burak, Trabzonspor formasıyla çıktığı 97 karşılaşmada 64. golünü attı.

9 MAÇTA, 5 GALİBİYET VE 4 BERABERLİK

Kaleci Onur Kıvrak'ın yokluğunda kaptanlık pazubandını takan Burak Yılmaz'ın gol attığı maçlarda Trabzonspor kaybetmiyor. Karadeniz ekibi, yıldız futbolcunun önceki dönemiyle birlikte gol attığı son 9 karşılaşmada da rakiplerine boyun eğmedi. Bu maçlarda 5 galibiyet elde eden bordo-mavililer, 4 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Öte yandan Trabzonspor'un gol silahı Burak Yılmaz'ın vurduğu gol oluyor. Tecrübeli futbolcu, Karadeniz ekibinde bu sezon Süper Lig'de oynadığı 4 karşılaşmada 6 şut çekti. Bu şutların 5'inde rakip fileleri havalandırmayı başaran yıldız oyuncu, yakaladığı yüksek isabet yüzdesiyle de öne çıktı.

SÜPER LİG TARİHİNE GEÇTİ

Attığı gollerle Trabzonspor'un en önemli silahlarından biri olan Burak Yılmaz, Süper Lig tarihine de geçmeyi başardı. Ligdeki gol sayısını 141'e çıkaran 32 yaşındaki forvet, eski takım arkadaşı Kayserisporlu Umut Bulut'u yakaladı. Yıldız futbolcu, Süper Lig tarihinin en golcü 9. futbolcusu olmayı başardı.

  • Başakşehir'in tarihine kara leke sürülmüştür
  • Trabzonspor Yöneticisi Gökhan Saral, Başakşehir maçında tribündeki iki çocuk taraftarın formalarının çıkartılmasıyla ilgili olarak, ''Sporun barış ve kardeşlik olduğunu unutanların, maçı izlemeye gelen, bordo-mavi renklere bağlılığını üzerinde taşıdığı forma ile gösteren küçük kardeşlerimize gösterdikleri davranışın, sadece özel güvenlik görevlilerinin yaptığı bir uygulama sonucu olduğuna inanmıyoruz. Onlar kendilerine verilen görevi yerine getirmektedir" dedi. Saral, Başakşehir kulübü yetkililerinin maç öncesinden başlamak üzere Trabzonspor taraftarları ve yöneticilerine tahrik edici söz ve eylemlerde bulunduklarını belirterek,"Başakşehir Kulübünün güvenlik şirketinin iş akdine son vermek suretiyle yaşanılan rezaleti kamufle etme çabaları nafiledir. Tüm spor kamuoyunca tenkit edilen bu rezalet Başakşehir Kulübünün mazisine kara leke olarak yazılmıştır" ifadelerini kullandı.
Alanyaspor biletleri satışta

Trabzonspor'un Süper Lig'in 6. haftasında evinde ağırlayacağı Aytemiz Alanyaspor maçının bilet fiyatları belli oldu. Yapılan açıklamaya göre fiyatlar şu şekilde: Kale arkaları: 25 TL, Doğu tribünü 40-70 TL, Batı tribünü: 80 TL, VIP: 250-300 TL, Platinum: 400-425 TL.

#Trabzonspor
#Burak Yılmaz
#Alanyaspor
7 yıl önce