|

Fırtına seriye bağladı

Son haftalarda üst üste aldığı galibiyetletle çıkışa geçen bordo-mavililer, kendi sahasında konuk ettiği Antalyaspor'u farklı mağlup etti. Bu sezon ilk kez 3 maç üst üste galip gelen Trabzonspor'un golleri Burak Yılmaz (2) ve N'Doye'dan geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 02:41 - 5/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Antalyaspor'u ağırlayan Trabzonspor, rakibini 3-0 mağlup ederek çıkışını sürdürdü.
Antalyaspor'u ağırlayan Trabzonspor, rakibini 3-0 mağlup ederek çıkışını sürdürdü.

Süper Lig'in 14. haftasında kendi sahasında Antalyaspor'u ağırlayan Trabzonspor, rakibini 3-0 mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Son haftalarda aldığı seri galibiyetlerle çıkışa geçen bordo-mavililer, bu sezon ilk kez 3'te 3 yaptı. 26. dakikada Charles'ın ceza alanı dışından sert şutunda, top direğin üstünden auta çıktı. 41. dakikada Trabzonspor, ilk etkili pozisyonunu golle sonuçlandırdı. Onazi'nin orta alandan uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Burak Yılmaz, ceza alanında öne çıkan kaleci Ferhat'ın üzerinden filelere gönderdi: 1-0 45'te Charles'ın soldan kullandığı kornerde, Celustka'nın kafa vuruşu üstten auta gitti. 50. dakikada hızla gelişen Antalyaspor atağında Maicon hızla ilerleyerek kalesini terk eden Onur'u ekarte ederek son çizgiye yakın bir yerden topu kaleye gönderdi. Ancak top önce Mas'a sonra da Maicon'a çarparak auta çıktı. 56'da Eto'o'nun ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Maicon'un şutunda açıyı iyi kapatan Onur topu müthiş bir refleksle çıkardı. 58. dakikada Yusuf Yazıcı'nın pasıyla ceza alanında sol çaprazda topla buluşan N'Doye, Celustka'yı ekarte ederken, sağ ayağıyla topu kaleye gönderdi. Diego'ya da çarpan top uzak köşede ağlarla buluştu: 2-0. 67'de sağdan Vainqueur'ün serbest vuruşunu Okay kafayla uzaklaştırdı. Dönen topa Eto'o'nun şutunda savunmadan geri geldi. 72'de kendi yarı alanında topu kapan Yusuf, Abdülkadir ile verkaca girdikten sonra topu kaleye göndermek isterken savunmaya da çarparak kornere gitti. 89. dakikada Diego'dan topu kapan Burak hızla ilerleyerek pasını Yusuf'a aktardı. Genç futbolcunun şutu Ferhat'dan dönerken, pozisyonu takip eden Burak Yılmaz maçın skorunu belirledi: 3-0.

  • Çalımbay: Üstüne koyarak gidiyoruz
  • Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Antalya maçında ikinci yarıda sonuca gittiklerini söyledi. İkinci yarıda oyuncu ve taktik değişikliği yaparak sistemlerini oturttuklarını ifade eden Çalımbay, "İkinci yarı bambaşka oynadık. Belki son paslarda biraz daha dikkatli olsak daha farklı kazanabilirdik. Bizim için maçı kazanmamız önemliydi. Üç final maçımız kaldı. Bu maçları istediğimiz şekilde bitirirsek devre arası çalışarak, belki takviye yaparak daha iyi duruma geleceğiz. Üstüne koyarak gidiyoruz. Galibiyetten dolayı çok memnunum. Taraftarları, oyuncularımı tebrik ediyoruz. Trabzon'a gelerek büyük sorumluluk aldığımızı biliyoruz, onun altından kalkmak istiyoruz. Takımı düzeltip üst sıralara oynamak istiyoruz" diye konuştu. Çalımbay, Trabzonspor'daki sıkıntının fazla oyuncu olduğunu dile getirerek, "Mutsuz insanlarla zaman zaman çalışıyorum. Oyuncularımın hepsi oynamak istiyor ama oynatamıyorum maalesef. Devre arasında bütün önlemleri alacağım. Alınmazsa bu sıkıntılar devam eder. Çok geriden başladık. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. En iyi yerde ligi bitirmeye çalışacağız" dedi.
Burak Yılmaz 12'yi buldu

Trabzonspor'un forvet oyuncusu Burak Yılmaz, gollerini Antalyaspor maçında da sürdürdü. Maçın 41. dakikada takımını 1-0 öne geçiren milli futbolcu, 88'de ise kapanışı yaptı. Bordo-mavili takımda daha önce gol krallığı yaşayan Burak Yılmaz, Antalyaspor filelerini 2 kez havalandırarak bu sezon ligde 11 maçta 12 gole ulaştı.


Durica hastanelik oldu

Trabzonspor'da 27. dakikada oyundan sakatlanarak çıkan Jan Durica'nın omuzunda kırık şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Henüz 2. dakikada sakatlanan ve tedavisinin ardından maça devam eden Slovak futbolcu, ağrıları artınca 27'de yerini Mas'a bırakırken, daha sonra hastaneye kaldırıldı. vak futbolcu, ağrıları artınca 27'de yerini Mas'a bırakırken, daha sonra hastaneye kaldırıldı. vak futbolcu, ağrıları artınca 27'de yerini Mas'a bırakırken, daha sonra hastaneye kaldırıldı.

#Trabzonspor
#Antalyaspor
#Süper Lig
6 yıl önce