|

Fırtına'da Onur şoku

Ligde bugün Başakşehir ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor'un, hafta içindeki bir idmanda aldığı darbe nedeniyle iki kaburgası arasında ödem oluşan deneyimli kalecisi maç kadrosuna alınmadı. Onur Kıvrak'ın yerine Kosta Rika'lı file bekçisi Esteban'ın kaleyi koruyacağı ifade edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 03:20 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
İdmanda sakatlanan Onur Recep Kıvrak, Başakşehir maçında forma giyemeyecek.
İdmanda sakatlanan Onur Recep Kıvrak, Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

Süper Lig'in ilk 4 haftasında 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 de yenilgi alarak hanesine 7 puan yazdıran Trabzonspor, bugün Başakşehir ile yapacakları zorlu karşılaşma öncesi takım kaptanı ve deneyimli kalecisi Onur Kıvrak'tan gelen haberle sarsıldı. 3 gün önce yapılan idmanda aldığı darbe sonucu iki kaburgası arasında ödem oluşan deneyimli kalecinin ağrıları bulunduğu nedeniyle tedbir amacıyla bugünkü mücadelenin kadrosuna alınmadığı belirtildi. Bordo-mavililerin, bugünkü Başakşehir karşılaşmasında kalede Kosta Rika'lı file bekçisi Esteban'ın yer alması bekleniyor.

3 KARŞILAŞMADA 8 KURTARIŞ

Geçen sezondan kalan cezası nedeniyle ligin ilk maçı olan Atiker Konyaspor karşılaşmasını kaçıran Onur, ardından sırasıyla oynanan Fenerbahçe, Göztepe ve Gençlerbirliği maçlarında kaleyi devralırken 6 gol yedi. Deneyimli kaleci buna karşılık yaptığı 8 kurtarışla dikkat çekti. Esteban ise sezonun ilk maçı olan Atiker Konyaspor karşılaşmasında bordo-mavili takımın kalesinde yer aldı. Trabzonspor, bu karşılaşmayı 2-1 kazanırken, Kosta Rika'lı kaleci henüz maçın 3. dakikasında yeşil-beyazlıların Fofana ile bulduğu gole engel olamadı. Kosta Rikalı kaleci ile görüşen bordo-mavili teknik heyetin, kendisine duydukları güveni dile getirdikleri öğrenildi.

BURAK YILMAZ KAFİLEYE ALINDI

Bordo-mavililerde, bir süredir devam eden ağrıları nedeniyle kadroda olup olmayacağı merak edilen golcü oyuncu Burak Yılmaz, kafileyle beraber İstanbul'a götürüldü. Oynama isteğini dile getiren 32 yaşındaki futbolcunun durumunun maç saatinde belli olacağı ifade edildi.

  • Sosa: Başarı için koşullar uygun
  • Trabzonspor'un transferin son gününde İtalyan ekibi Milan'dan kadrosuna kattığı ve ilk kez forma giydiği Gençlerbirliği karşılaşmasında takımının galibiyetine önemli katkı veren Arjantinli oyuncu Jose Sosa, önemli açıklamalarda bulundu. Ligde her takımın güçlü bir kadroya sahip olduğunu belirten 32 yaşındaki oyuncu, "Şampiyonluk yarışı son derece çetin geçecek. Takımlar, en son bıraktığımdan çok daha güçlü. Herkes, İstanbul takımlarının kadrosundan bahsetse de biz de onlar kadar güçlüyüz. Takımdaki uyum ve arkadaşlık üst seviyede. Daha gelir gelmez bunu anladım. Başarının gelmesi için son derece uygun koşullar var. Camianın beklentilerini karşılamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Savunmada rotasyon zamanı

Ligin ilk 4 haftasında kalesini gole kapayamayan bordo-mavililerde teknik heyetin savunma hattında değişikliğe gitmeyi planladığı ifade edildi. Trabzonspor, ilk 4 haftada rakip filelere 9 gol bırakarak son 7 yılın en gollü sezon başlangıcına imza atsa da, yenilen 7 golün bordo-mavili kurmayları savunma hattında rotasyona gitmeye zorladığı belirtildi. Fırtına'nın, ligdeki son maç olan Gençlerbirliği karşılaşmasından farklı bir defansif kurguyla sahaya çıkacağı belirtildi. Savunmada Mustafa Akbaş'ın yerine sakatlığı geçen Durica'nın,Uğur'un yerine de yeni transfer Hubocan'ın şans bulmasının beklendiği ifade edildi.

#Trabzonspor
#Onur Kıvrak
#Sosa
7 yıl önce