|

FIS Anatolian Cup Erzurum'da başladı

Erzurum Palandöken'de, hafta sonu Sway pistinde düzenlenen Uluslararası FIS Anadolu Kupası'nı kadınlarda; altın madalyayı Arnavutluk' tan Sueta Mehilli, erkeklerde ise birinciliği Gürcistanlı sporcu Lason Abramashville kazandı. Düzenlenen bu yarışla Türkiye'de 2016 / 2017 kayak sezonu da start almış oldu.

Yeni Şafak
18:18 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 18:39 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Erzurum Palandöken'de, hafta sonu Sway pistinde düzenlenen Uluslararası FIS Anadolu Kupası'nı kadınlarda; altın madalyayı Arnavutluk' tan Sueta Mehilli, erkeklerde ise birinciliği Gürcistanlı sporcu Lason Abramashville kazanırken, Türk kayakçılardan kadınlarda Özlem Çarıkçıoğlu gümüş alırken, bronz madalyayı Bosna Hersek' ten Sara SISIC kazandı. Erkeklerde Türk kayakçılar Serdar Deniz gümüş ve Nihat Enes bronz madalya kazandılar. 9 ülkeden 57 kayakçının katıldığı Alp disiplini SL yarışlarında dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve Arnavutluk Kayak Federasyonu Başkanı Schkim Memi verdi.





Düzenlenen bu yarışla Türkiye'de 2016 / 2017 kayak sezonu da start almış oldu. FIS Anadolu Kupası slalom ve büyük slalom yarışmaları 22 Aralık 2016' ya kadar Sway Pistinde devam edecek. Bir sonra ki uluslararası yarış ise 7 - 9 Ocak 2017 tarihleri arasında Kayseri Erciyes Hacılar Pistinde yapılacak.





4 Mart 2017 tarihinde ise Türkiye' de Erciyes' te 25 ülkeden sporcularının katılması beklendiği snowboard Dünya Kupası ayağı yapılacak.





#Erzurum
#FIS Anatolian Cup
#Palandöken
7 yıl önce