|

Formalar Türk malı çıktı

Puma'dan ilk açıklama geldi! Puma, Fransa maçında İsviçreli futbolcuların yırtılan formalarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamanın bir bölümünde söz konusu formaların Türkiye'de üretildiğinin altının çizilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Yeni Şafak
19:39 - 20/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:54 - 20/06/2016 Pazartesi
Diğer
Fransa maçında forması yırtılan ilk isim Mehmedi oldu.
Fransa maçında forması yırtılan ilk isim Mehmedi oldu.

Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda İsviçre ile Fransa arasında oynanan maçta 3 İsviçreli futbolcunun formasının yırtılmasının ardından Puma harekete geçti.



İsviçre Milli Takımının resmi forma tedarikçisi olan Puma, kısa süre içerisinde inceleme başlattı ve açılan soruşturma kapsamında formaların defolu kumaşlar sebebiyle yırtıldığı tespit edildi.



Sporcope'ta yer alan habere göre, dünyaca ünlü firma, formaların bir bölümünde kullanılan kumaşın üretim aşamasında zarar gördüğünü ve bu hata neticesinde formaların darbeye karşı olan dayanıklılığının ve esnekliğinin düştüğünü açıkladı.



Puma ayrıca, ürün tedariği sağladığı tüm takımların formalarının kontrol edildiğini belirterek benzer bir olayın tekrar yaşanmayacağının garantisini verdi ve hem İsviçre Futbol Federasyonu'ndan hem de İsviçre Milli Takımından özür diledi.



Türkiye'de mi üretildi?

Öte yandan söz konusu açıklamada dikkat çeken bir başka detay, İsviçre Milli Takımımın EURO 2016'da giydiği formaların Türkiye'de üretildiğinin belirtilmesi oldu.



Açıklamanın bir bölümünde, İsviçre Milli Takımımın EURO 2016'da giydiği formaların Türkiye'de üretildiğinin altı çizildi.











#İsviçre
#Euro 2016
8 yıl önce