|

'Fransa’da kazanmadığım kupa kalmadı'

Asvel'i 88-75 yenerek Fransa Kupası’nı kazanan Le Mans Basketbol Takımı'nın başantrenörü Erman Kunter, antrenörlük kariyerinde Fransa’daki bütün kupaları kazandığını söyledi.

Yeni Şafak
15:30 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:46 - 2/05/2016 Pazartesi
AA
Le Mans Basketbol Takımı'nın başantrenörü Erman Kunter
Le Mans Basketbol Takımı'nın başantrenörü Erman Kunter

Fransa Kupası zaferi sonrası konuşan Kunter, "Benim açımdan önemli bir maçtı. Bu şampiyonlukla Fransa'da kazanmadığım kupa kalmadı." dedi.



Kunter, 2006-2012 yıllarında Fransa Birinci Basketbol Ligi'nde (LNB Pro A) çalıştırdığı Cholet'yi, 2008'de Liderler Kupası, 2010'da ise lig şampiyonluğu ve Fransa Süper Kupası şampiyonluğuna taşımıştı.



"Galatasaray'ın zaferi Avrupa'da çok ses getirdi"

Galatasaray'ın Strasbourg galibiyetiyle ULEB Avrupa Kupası'nı kaldırmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kunter, "Galatasaray'ın başarısı Avrupa'da çok ses getirdi. Şimdi en önemli hedef, Fenerbahçe'nin de THY Avrupa Ligi'ni kazanıp, iki Türk takımının duble yapması." ifadelerini kullandı.



"Türk oyuncular yetiştirebilirsek Avrupa'nın ilk 3-4'ünde oluruz"

Türk basketbolunda altyapıya yapılacak yatırımın ileride önem kazanacağının altını çizen Kunter, "Bundan sonraki aşamada artık Türk oyuncusu yetiştirmemiz lazım. Çünkü yatırımın biraz azalması halinde sadece yabancılarla yine sıkıntı yaşarız. Eğer geldiğimiz bu noktayı Türk oyuncular yetiştirerek süsleyebilirsek, gelecekte Avrupa'nın hep ilk 3-4'ünde oluruz diye düşünüyorum." yorumunu yaptı.








#Le Mans
#Asvel
#Erman Kunter
#Fransa
8 yıl önce