|

Fransız basınından Emre Mor'a övgü

Fransa'nın günlük spor gazetesi L'Equipe, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın genç yıldızı Emre Mor'a övgü yağdırdı.

Yeni Şafak
11:25 - 22/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:35 - 22/06/2016 Çarşamba
DHA
Emre Mor A Milli Takım'da 4 maçta görev aldı
Emre Mor A Milli Takım'da 4 maçta görev aldı

Euro 2016 D Grubu'nda Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yendiği maçta gösterdiği performanstan övgüyle bahseden L'Equipe, "Mayıs ayında Türk vatandaşlığı verilen Emre Mor, Türkçe bilmemesine rağmen Türk Milli Takımı'na hayat verdi. Emre'nin büyülü bir sol ayağı var. Maç boyunca Çeklere çok zor anlar yaşattı" ifadesini kullandı.



Emre Mor'un Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en genç asist yapan oyuncularından biri olduğunu da belirten gazete, Borussia Dortmund'a transfer olan genç futbolcunun, geleceğin en büyük yıldızlarından biri olmaya aday olduğunu yazdı.



'En zevkli maçlardan biri'

L'Equipe ayrıca Çek Cumhuriyeti ile Türkiye arasında oynanan maçın, şampiyonada bugüne kadar oynanan en güzel ve zevkli maçlardan biri olduğunu vurgulayarak, "Burak Yılmaz'ın attığı gol ofsayt kokuyordu, ama golden önce tek başına gole gitmekte olan Arda da haksız bir ofsayt kararı ile durduruldu. Böylece ortada bir haksızlık kalmadı. Türk Milli Takımı'nın bir üst tura çıkma şansı ise kendi ellerinde değil. Diğer gruplarda oynanacak maçlar Türkiye'nin kaderini belirleyecek" ifadesini kullandı.





'Çekler bir kez daha türkiye tarafından avlandı'

Çeklerin, 2008 yılında olduğu gibi bir kez daha Türkiye tarafından Avrupa Şampiyonası'nın dışına itildiğini yazan gazete, "3-2 biten o maçtan sonra Türkiye çeyrek finallere çıktı, fakat bugün bir üst tura yükselmek için diğer gruplarda kalan maçların sonuçlarını beklemek zorundalar" şeklinde yazdı.








#Emre Mor
#Türkiye A Milli Futbol Takımı
#Euro 2016
#L'Equipe
8 yıl önce