|

Futbol Lucescu'ya emanet

G.Saray yönetimi, Rumen teknik adam Mircea Lucescu için düğmeye bastı. 71 yaşındaki deneyimli çalıştırıcıyla görüşmek için yola çıkan yönetici Topsakal, “Lucescu'yu üst akıl olarak göreve getirmek istiyoruz. Tüm futboldan o sorumlu olacak. Geniş yetkili bir şekilde gelecek” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2017 Cuma
Güncelleme: 03:54 - 28/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Futbol Lucescu'ya emanet
Futbol Lucescu'ya emanet

Yeni sezona iddialı girmek isteyen Galatasaray'da gündemin en önemli konularından biri geçen sezonun 21. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında göreve getirilen Hırvat teknik direktör Igor Tudor'un durumu. Özellikle, UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turunda İsveç'in Östersunds takımına elenilmesinin ardından eleştiri okları 39 yaşındaki çalıştırıcıya döndü. Takımın Hollandalı yıldızı Sneijder'in gönderilmesi taraftarların sabrını taşırırken, Tudor'un oyuncularla iletişiminin zayıf olduğu ve takımdaki bazı isimlerin Hırvat çalıştırıcının otoritesini kabul etmediği de sızan habarler arasında yer alıyor. Sarı-kırmızılılarda yeni teknik direktör arayışı gündeme gelirken, Fatih Terim'in önceki gün TFF'den gönderilmesinin ardından Galatasaray taraftarları deneyimli teknik adamın takımın başına getirilmesini sabırsızlıkla bekliyor. Konuyla ilgili durum değerlendirmesi yapan G.Saray yönetiminin ise farklı bir yapılanma içine girecekleri ve düğmeye bastıkları ortaya çıktı.

TRANSFER SÜRPRİZLERİ OLACAK

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal, sarı-kırmızılı kulüp adına ülkemizde daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan Rumen teknik adam Mircea Lucescu ile görüşmek için yurt dışına gitti. 2000-2002 yılları arasında G.Saray'ı çalıştıran Lucescu'nun, Tudor'un yerine getirilmeyeceği, Hırvat teknik adamla birlikte çalışması için teklif götürüleceği öğrenildi. Yönetimin, Lucescu'yu üst akıl olarak bünyeye katmayı planladıkları ve Rumen çalıştırıcının, Tudor'un üstünde olacağı ifade edildi. Topsakal, yaptığı açıklamada, “Lucescu ile ön görüşme yapacağız. Anlaşmaya varırsak başkanımız görüşecek. Kendisi, futbol için üst akıl olacak. Böyle bir şeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Futboldan o sorumlu olacak. Geniş yetkili bir şekilde gelecek” dedi. Can Topsakal, transferle ilgili olarak ise yakında sürprizlerin olacağını da ifade etti.

Üç uçak daha inecek
G.Saray Başkan Dursun Özbek, 3 transferi daha bitirerek imza şov yapmayı planlıyor. Böylece, sezon başlamadan tribünlerin gönlünün almayı planlanıyor. Sarı-kırmızılıların, West Ham United'ın sağ kanadı Cezayirli Feghouli, Osmanlıspor'un orta saha oyuncusu N'Diaye ve Manchester City'nin Brezilyalı ön liberosu Fernando ile yeni bombaları patlatmayı planladıkları öğrenildi. G.Saray'ın 3 oyuncu için de anlaşmaya vardığı, ufak pürüzlerin kaldığı ifade edildi. Sarı-kırmızılıların, Fernando ile seneliği 2.9 milyon Euro'dan 3 yıllığına el sıkıştığı, Manchester City'ye ise bonservis bedeli olarak 4 milyon 750 bin Euro önerildi öğrenildi.

Muslera ile 2021'e kadar devam
G.Saray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, kendisini 2021'e kadar sarı-kırmızılı formaya bağlayan sözleşmeye Başkan Dursun Özbek'in katılımıyla düzenlenen törenle imza attı. İmza töreninde konuan Muslera, "Evimde kalmaya ve yaşamaya devam edeceğim. Kovulana kadar gitmem. Kulübümüz ne zaman 'işin bitti, gönderiyoruz' derse o zaman uçağa atlar giderim. Burada hayatım boyunca kalabilirim. G.Saray'ın benim için ne kadar önemli olduğunu bütün dünya biliyor. Kalbimdeki yerini de herkes biliyor. Bir gün bile buradan ayrılmayı düşünmedim" dedi. 31 yaşındaki file bekçisinin her sezon için 3 milyon 575 bin Euro garanti ücret alacağı açıklandı. Muslera'nın oynadığı Süper Lig ve UEFA maçlarında alınacak her puan için 5 bin Euro prim alacağı da belirtildi. Bunun yanında, Uruguaylı file bekçisinin, gelecek sezon alacağı 20 bin Euro'luk maç başı ücreti de oynadığı Süper Lig ve UEFA maçlarında alınacak her bir puan için 5 bin Euro prim olarak düzeltildi.

  • G.Saray yenileriyle kazandı: 2-1
  • Galatasaray, TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor ile yaptığı hazırlık maçını 2-1 kazandı. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki müsabakada Eskişehirspor, 45. dakikada Bruno Mazenga'nın golüyle öne geçerken, 57. dakikada Maicon ve 58. dakikada Belhanda'nın golleriyle rakibine karşılık veren Galatasaray, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekibin hazırlık maçı, taraftara ve basına kapalı yapıldı.
#Galatasaray
#Lucescu
#Muslera
7 yıl önce