|

Futbolu mu bıraksın

F.Bahçe taraftarları, Beşiktaş'a transfer olan ve dünkü derbide ilk 11'de oynayan eski futbolcuları Gökhan Gönül'e tepki gösterdi. Maç boyu ıslıklanan oyuncuya, karşılaşma öncesi üzerinde fotoğrafının olduğu oyuncak dolarlar fırlatıldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş ise, "Bir oyuncu, başka takıma transfer olduğunda futbolu mu bıraksın" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 06:19 - 4/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fenerbahçeli taraftarlar sezon başında sarı-lacivertlilerle sözleşme yenilemeyip Beşiktaş'a transfer olan eski futbolcuları Gökhan Gönül'e büyük tepki gösterdi. Gökhan Gönül için üzerinde fotoğrafları olan oyuncak dolarlar hazırlayan taraftarlar bunları milli oyuncuya attı. Bununla da kalmayan Fenerbahçeliler bu oyuncak doların pankartını da yaparak okul açık tribününde açtı. Sahaya çıktığı andan itibaren ıslıklanan ve küfürlü tezahürata maruz kalan Gökhan Gönül'ün ayrıca top ayağına her geldiğinde büyük bir gürültü koptu. 9 sezon formasını giydiği sarı-lacivertli takıma karşı ilk kez sahaya çıkan ve ilk 11'de forma giyen Gökhan, sarı-lacivertli taraftarların uzun süreli küfürlü tezahüratlarına da maruz kaldı. Öte yandan Beşiktaş taraftarlarının da ilk tribüne çağırdığı


isim Gökhan Gönül oldu.



Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise Gökhan Gönül'e gösterilen tepkiyi eleştirdi. Taraftarların oyuncuları etkileme çabasının normal olduğunu söyleyen Şenol Güneş, “Büyük camialar, iyi oyunculara sahip olan iki takımız. Biz burada futbol oynamaya çalışacağız. Taraftarın oyuncuları etkileme çabası normal. Ama saygısızlığı normal bulmam" ifadelerini kullandı.


“Transferde her oyuncu bir yere gidebilir” diye konuşan Şenol Güneş, “Bir oyuncu takımdan ayrılıyorsa futbolu mu bıraksın? İsmail Köybaşı'nın sezon başında Fenerbahçe'ye gitmesi gibi, Gökhan Gönül de buraya geldi. Ben Şener Özbayraklı'yı da almak isterdim. Transferde her oyuncu bir yere gidebilir. Önce çok iyi oyuncuydu, şimdi mi kötü oldu? Aşağılama duygularını oyuncuya değil, kendinize yapmış olursunuz. Fenerbahçe'den bize gelmek isteyen bir başka oyuncu daha vardı ama olmadı. Taraftar tepki gösterirken, sebebini ortaya koymak lazım. Oyuncuya hakaret etmek doğru değildir. Bir oyuncunun kulübünde kalması tabii ki bütün taraftarların istediği bir olaydır. Sahaya çıkan oyuncu da bütün olumlu olumsuz tepkilere karşı hazırlıklı olmalıdır” diye konuştu.


#Beşiktaş
#Gökhan Gönül
#Fenerbahçe
7 yıl önce