|

Futbolun 'en gaddar' 5 ismi

Dünya futbolunda teknik futbolcuların korkulu rüyası olan bazı oyuncular vardır. Genellikle ön libero ve defans bölgesinde oynayan bu oyuncuların en büyük özellikleri ise girdikleri ikili mücadelelerde korkusuz olmaları ve rakiplerine acıma hissi duymamalarıdır. Sahadaki agresif tavırlarıyla nam salan bu isimleri sizler için derledik.

Yeni Şafak ve
14:38 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 17:26 - 31/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Futbol dünyasının sabıkalıları: Pepe, Cantona, Melo, Gattuso ve De Jong.
Futbol dünyasının sabıkalıları: Pepe, Cantona, Melo, Gattuso ve De Jong.

Futbolun seyir zevkini artıran unsurların en başında teknik hareketler, göze hoş gelen çalımlar ve olmazsa olmaz gol vuruşları gelir. Ancak bazı futbolcular bu özellikleriyle değil de sert oyun tarzlarıyla hafızalara kazınmıştır. Yaptıkları sert fauller nedeniyle 'Kasap' lakabını alan bu oyunculara birlikte göz atalım;

Gattuso

Uzun yıllar Milan forması giyen İtalyan futbolcu Gennaro Gattuso bu listeye birinci sıradan girmeyi hak ediyor. Kariyerine teknik direktör olarak devam eden Gattuso, futbolculuğu döneminde hırçın hareketleri ve rakipleriyle girdiği mücadelelerdeki agresif tavırlarıyla biliniyor.


Gattuso'nun sahadaki en agresif anlarını gösteren bir video;
De Jong

'Futbol Kasabı' lakabını alan Nigel de Jong bu listede kendine yer buldu. Futbolculuk kariyeri haricinde Kick-Box'la da uğraşan De Jong'un İspanyol futbolcu Xabi Alonso'ya maç içinde attığı uçan tekme hala hafızalardan silinmiş değil.



Kariyerine Galatasaray'da devam eden De Jong'un rakiplerine yaptığı sert hareketlerin derlendiği bir video;

Pepe

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı Pepe, artık eskisi gibi olmasa da Real Madrid forması giydiği dönemde Getafeli Javier Casquero'yu yerde tekmelemesi nedeniyle bu listede yer aldı.

Mourinho, Real Madrid'i çalıştırdığı dönemde vatandaşı Pepe'nin agresif yönünü törpülemek amacıyla Portekizli futbolcuyu kadın takımıyla idmanlara çıkarmıştı.



Pepe'nin sert hareketlerinden oluşan 10 pozisyon;

Eric Cantona

Manchester United'ın efsane isimleri arasında yer alan Fransız futbolcu Eric Cantona en agresif futbolcular listesine, 1995 yılında maç içinde tribünde bulunan rakip takım taraftarına attığı akılalmaz tekmeyle girdi.

Crystal Palace ile oynanan maçta tribünden kendisine bir şeyler söyleyen Matthew Simmons adlı taraftara uçan tekme atan Cantona 8 ay futboldan men edildi.


Eric Cantona'nın akıllara kazınan tekmesi;

Felipe Melo

"Futbolcu olmasaydım katil olurdum" ifadelerinin sahibi Brezilyalı futbolcu Felipe Melo da bu listede yer aldı.

Yaptığı acımasız faullerin yanı sıra saha içinde rakipleriyle kavga etmekten de çekinmeyen Melo, agresif yapısıyla Süper Lig'de de adından söz ettirmişti.




#Gennaro Gattuso
#Pepe
#De Jong
#Felipe Melo
#Eric Cantona
6 yıl önce