|

Galatasaray aradığı kaleciyi buldu

Muslera'ya yedek bir kaleci arayışında olan Galatasaray, Eskişehirspor'un kendisine kulüp bulmasını istediği Ruud Boffin'i transfer etmek için harekete geçti.

Yeni Şafak
15:55 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 18:53 - 28/07/2015 Salı
Diğer

Sinan Bolat'ın sezon sonunda takımdan ayrılması ve genç kaleci Eray'ın da tecrübe eksikliği sebebiyle Fernando Muslera için yedek bir kaleci arayışına giren sarı-kırmızılı ekipte gündeme sürpriz bir isim geldi. Eskişehirspor'un Belçikalı kalecisi Ruud Boffin.



Hürriyet'te yer alan habere göre, geçtiğimiz sezonun 2. yarısından itibaren Eskişehir kalesini genç yetenek Ali Şaşal'a kaptıran Boffin'e siyah-kırmızılı yönetim sezon sonunda kulüp bulması için izin verdi. Belçikalı kalecinin ismi ise bu gelişmeler sonrasında sarı-kırmızılı ekibin scout ekibi tarafından teknik heyete sunuldu. Teknik heyet ise Boffin için olumlu görüş bildirdi.



Galatasaray yönetimi Boffin için Eskişehirspor yönetimi ile temasa geçti ve transfer şartlarını sordu. Siyah-kırmızılı ekip henüz yanıt vermemiş olsa da, Galatasaray'ın ekonomik şartlar sebebiyle bu oyuncuyu takas ile kadrosuna katmak istediği Eskişehirspor'un ise mutlaka nakit bir miktar para talep etmesi bekleniyor.



Muslera olursa kadroya giremeyecek

Galatasaray'ın, Boffin'i transfer ederse 18 kişilik kadroda bir tane Türk kaleci bulundurma kuralını da genç kaleci Eray ile çözeceği düşünülüyor. Muslera forma giydiği sürece yedek kaleci Eray olacak. Ancak Uruguaylı kalecinin sakat ya da cezalı olması durumunda kaleye Boffin geçecek.



Belçikalı kalecinin ismi Hakan Arıkan'ın Trabzonspor'dan ayrılması sonrasında bordo-mavili ekibin de gündemine gelmişti.





#Ruud Boffin
#galatasaray
#transfer
9 yıl önce