|

Galatasaray-Fenerbahçe derbisine dair tek haber

Bu sezon zirve yarışında geride kalarak taraftarlarını üzen Galatasaray, kendisi gibi kötü bir dönem geçiren ezeli rakibi Fenerbahçe'yi evinde yenip, sıralamada rakibini geçmek istiyor. Sarı-lacivertliler ise derbiden zaferle ayrılarak, hem ligdeki galibiyet serisini 3 maça çıkarmak hem de ikincilik iddiasını devam ettirmek için Türk Telekom Arena'dan galibiyetle ayrılmanın planlarını yapıyor.

Yeni Şafak ve
09:00 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 14:42 - 23/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray'da Lukas Podolski, Fenerbahçe'de de Van Persie takımlarının en önemli gol silahları olacak.
Galatasaray'da Lukas Podolski, Fenerbahçe'de de Van Persie takımlarının en önemli gol silahları olacak.

Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe bugün derbi maçta karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk yarışında 61 puanlı lider Beşiktaş'ın gerisinde olan takımlardan Fenerbahçe 50 puanla üçüncü sırada yer alırken, Galatasaray ise 49 puanla dördüncü durumda bulunuyor.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan maçı Fenerbahçe 2-0'lık skorla kazandı. Bu sezon sergilediği performansla zirve yarışında geride kalan ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan sarı-kırmızılı takım, kendisi gibi kötü bir dönem geçiren rakibini mağlup etmeye çalışacak. Galatasaray, taraftar desteğiyle oynayacağı müsabakadan 3 puanla ayrılarak rakibinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Podolski, Sniejder, Sabri ve De Jong 11'e dönüyor

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor'un son haftalarda tercih etmediği Hollandalı yıldız Wesley Sneijder ve Nigel de Jong'a derbi maçta görev vermesi bekleniyor.

Hırvat teknik adamın, aynı şekilde son maçlarda oynatmadığı Sabri ile Başakşehir maçında yedek soyundurduğu Podolski'nin de derbide ilk 11'de yer alması öngörülüyor. Sarı-kırmızılı takımda uzun süreli sakatlığı bulunan Serdar Aziz dışında eksik bulunmuyor. Fenerbahçe ise Galatasaray derbisini kazanarak, hem ligdeki galibiyet serisini 3 maça çıkarmak hem de ikincilik iddiasını devam ettirmek için Türk Telekom Arena'dan galibiyetle ayrılmanın planlarını yapıyor. Son 4 deplasman maçında ikişer galibiyet ve beraberlik alan sarı-lacivertliler, Galatasaray'ı da dış sahada yenerek ilk 3 sıradaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Wiel'in oynaması zor

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Gregory van der Wiel'in derbide forma giymesi zor gözüküyor. Kolundaki kırık nedeniyle sezonu kapatan Brezilyalı forvet Jose Fernandao da bugünkü derbide oynayamayacak futbolcular arasında yer alıyor.

385.kez karşı karşıya gelecekler

Galatasaray ile Fenerbahçe bugün 385. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 384 maçın 145'ini sarı-lacivertliler kazanırken, sarı-kırmızılılar 123 mücadeleden galibiyetle ayrıldı. 116 maçta ise eşitlik bozulmadı. İki takım arasında, ligin son 5 sezonunda ev sahipleri yenilmedi. F.Bahçe, Kadıköy'de 2012-13'te 2-1, 2013-14'te 2-0, 2014-15'te 1-0, bu sezon ise 2-0 kazanırken, geçen sezon 1-1 berabere kaldı. G.Saray ise TT Arena'da 2012-13'te 2-1, 2013-14'te 1-0, 2014-15'te 2-1'lik skorlarla 3 puan elde etti. Geçen sezonkimaç ise 0-0 bitti.

236 milyon avroluk kapışma

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak derbi karşılaşması öncesinde, iki takım kadrosunda yer alan futbolcuların tahmini piyasa değerleri dikkat çekti. 'Transfermarkt' İnternet sitesinin verilerine göre iki takımın piyasa değerlerinin toplamı 236 milyon Euro'yu geçiyor. Galatasaray, 100 milyon Euro'luk değere sahipken, Fenerbahçe'nin değeri ise 136 milyon Euro olarak kayıtlara geçti. İki takım futbolcuları arasında piyasa değeri en yüksek futbolcu ise Galatasaray'ın Uruguaylı deneyimli file bekçisi Fernando Muslera oldu. Muslera, 14 milyon Euro ile meslektaşlarını geride bıraktı. Muslera'nın ardından, sarı-lacivertli takımın İngiltere'nin Sunderland takımından kiraladığı Hollandalı Jeremain Lens, 12 milyon Euro'luk değeriyle en pahalı ikinci futbolcu olurken, bu oyuncuları 11.5 milyon Euro ile sarı-lacivertlilerin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer takip etti.


En pahalı yerli Mehmet Topal

İki takım futbolcuları arasında en değerli Türk oyuncu, 8.5 milyon Euro'luk değeriyle Fenerbahçe'den Mehmet Topal oldu. Deneyimli oyuncuyu 7'şer milyon Euro değerleriyle sarı-lacivertli ekipten takım arkadaşları Ozan Tufan ve Alper Potuk izledi. Galatasaray'daki en pahalı yerli futbolcu olarak ise Gençlerbirliği'nden devre arasında kadroya katılan 23 yaşındaki stoper Ahmet Çalık, 5 milyon Euro'luk değeriyle ön plana çıktı.

F.Bahçe taraftarı 2 bin 228 gün sonra

Sarı-lacivertli taraftarlar, 2 bin 228 gün sonra Türk Telekom Arena'ya gidecek. G.Saray deplasmanına, en son 18 Mart 2011'de giden F.Bahçe taraftarları, 6 yıl sonra yine dış sahada takımlarını destekleyecek. TT Arena'nın açılışından sonraki ilk derbide takımlarının 2-1'lik galibiyetine tanık olan sarı-lacivertli taraftarlar, ikinci defa Seyrantepe'de maç izleyecek.

G.Saray, TT Arena’da 700 gün önce kazandı

Galatasaray, TT Arena’da Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı derbilerde en son galibiyeti 24 Mart 2015’te siyah-beyazlı takımla yapılan derbide 2-0'lık skorla almıştı. Bu maçtan sonra evinde 1 kez F.Bahçe, 2 kez Beşiktaş ile mücadele eden G.Saray, siyah-beyazlılara iki maçta da yenildi. Sarı-lacivertlilerle ise berabere kaldı.



#Galatasaray
#Fenerbahçe
7 yıl önce