|

Galatasaray şampiyonluğu İstanbul’a bıraktı

Eurocup finalinin ilk maçında deplasmanda Strasbourg ile karşılaşan Galatasaray Odeabank mücadeleden 66-62 mağlup ayrıldı.

Yeni Şafak
09:23 - 23/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:30 - 23/04/2016 Cumartesi
IHA
Sarı kırmızılılar ilk maçı 4 sayı farkla kaybetti.
Sarı kırmızılılar ilk maçı 4 sayı farkla kaybetti.

Galatasaray Odeabank, Eurocup Final serisi ilk maçında deplasmanda Strasbourg'a 66-62 mağlup oldu. Sarı-kırmızılı ekip İstanbul'daki rövanş maçından en az 5 sayı farkla galip ayrılırsa şampiyon olacak.



Fransa'da bulunan Rhenus Sport'taki mücadelede Galatasaray genel olarak oyunu önde götürse de son periyotta geriye düşünce mücadeleden 66-62 mağlup ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluk için rövanş maçından en az 5 sayı farkla galip gelmesi gerekiyor.



Rövanş maçı 27 Nisan'da Abdi İpekçi'de oynanacak.






Maçın ardından konuşan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman şunları söyledi.



“Elbette ki sonuçtan memnun değilim. Bugün iyi oynamadık. Hentbol maçı gibi oynadık ilk çeyrekte. Stratejimizi iyi uygulayamadık ancak Strasbourg hücumlarını durdurabildik. Hücum performansımız korkunçtu. İkinci yarıda daha iyi hücum edebildik. Kısa oyuncularımız dış atışlardan kötü oynadı. Özellikle Chuck Davis'in pota altındaki etkinliğiyle skor bulabildik. Onlar ise Jeremy Leloup ve Matt Howard gibi normalden farklı oyuncularla skor buldular. En iyi skorer oyuncularımızdan, Eurocup MVP'si seçilen Errick McCollum korkunç oynadı. Milli Takım kaptanı Sinan Güler korkunçtu. Strasbourg ilk maçı 4 sayıyla kazandı, tebrik ediyorum. İkinci maçta taraftarlarımız ateşli atmosfer yaratacaktır. Avrupa'daki en iyi atmosferlerden birine sahibiz. O yüzden ikinci maçı farklı olacaktır. İstanbul'da normal oyunumuzu oynamaya çalışıp kupayı kazanmak istiyoruz."








#Galatasaray Odeabank
#Basketbol
#Eurocup
8 yıl önce