|

Galatasaray Sneijder ile yollarını ayırdı

Galatasaray, Hollandalı yıldız oyuncu Sneijder ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

Yeni Şafak
19:22 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 20:58 - 14/07/2017 Cuma
AA
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder

Galatasaray, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'le olan sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

Sarı-kırmızılı kulübün yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2018 Mayıs ayına kadar sözleşmesi bulunan Hollandalı futbolcuyla karşılıklı anlaşılarak, yollar ayrıldı.

Galatasaray'ın sezon öncesi kampına götürülmeyen Sneijder, bir süredir Florya Metin Oktay Tesisleri'nde takımdan ayrı bireysel çalışma yapıyordu.

Sarı-kırmızılı kulübün, sözleşmenin feshiyle ilgili detayları kısa sürede açıklaması bekleniyor.

Galatasaray'a 2013 yılının ocak ayında İtalya'nın Inter takımından transfer edilen 33 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı takımla 2 lig, üçer Türkiye Kupası ve Süper Kupa olmak üzere 8 kupa sevinci yaşadı.

Galatasaray'dan açıklama

Galatasaray Kulübü, sözleşmesini karşılıklı feshettiği Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'in 3 yıl içinde Türkiye'de başka bir kulübe transfer olması durumunda 20 milyon avro tazminat ödeyeceğini açıkladı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan bilgiye göre, Sneijder'in 2017-2018 sezonunu için olan garanti ücreti 4 milyon 500 bin avrodan feragat ettiği kaydedildi.

Açıklamada, 33 yaşındaki futbolcunun önümüzdeki 3 yıl süre içerisinde Türkiye'de başka bir kulübe transfer olması durumunda Galatasaray Kulübü'ne 20 milyon avro ödeyeceği ifade edildi.

Sneijder, 2013 yılının ocak ayında Galatasaray'a İtalya'nın Inter takımından 7.5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilmişti.

#Wesley Sneijder
#Galatasaray
7 yıl önce