|

Galatasaray'dan 'Chedjou' kararı

Galatasaray'da bu sezon sergilediği performansla büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Kamerunlu stoper Aurelien Chedjou gelecek sezon sarı kırmızılı formayı giyemeyebilir. Yönetim yıllık 2.5 milyon euro alan futbolcunun menajerine ayrılık kararı aldıklarını bildirdi.

Yeni Şafak ve
08:36 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:47 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Chedjou (Galatasaray)
Chedjou (Galatasaray)

2013-2014 sezonu başında Fransa'nın Lille takımından 6.3 milyon euro ödenerek transfer edilen Aurelien Chedjou'nun sarı kırmızılılarla yolları ayrılıyor.



Bu sezon sergilediği vasat performans ve yaşadığı sakatlıklar sebebiyle Galatasaray'ın bir çok maçında forma giyemeyen Kamerunlu stoper aldığı 2.5 milyon euroluk yıllık ücretle kulüp için büyük bir külfet durumunda. Sarı kırmızılı yönetim tüm bu faktörler sebebiyle 1 sene daha sözleşmesi olan futbolcunun menajerine 'gelecek sezon genç isimlerle yolumuza devam edeceğiz' diyerek ayrılık kararını bildirdi.




Finansal Fair Play konusu

UEFA'dan 1 yıl Avrupa Kupaları'na katılamama cezası alan Galatasaray'ın 80 milyon euroluk takım bütcesini 65 milyon euroya düşürmesi gerekiyor. Bu yüzden bir çok oyuncuyla sezon sonunda yollarını ayıracak olan sarı kırmızılılar performansı yetersiz ve yüksek maaş alan futbolcularıyla yollarını ayıracak.



Bu kapsamda sözleşmesi sezon sonunda sona eren Hamit Altıntop ve Sabri Sarıoğlu ile sözleşme yenilemeyecek olan sarı kırmızılılar beklentileri veremeyen Tarık Çamdal ile de yollarını ayıracak. Sözleşmesi biren isimlerden Emre Çolak'ın ise takımda kalması bekleniyor.














#Galatasaray
#Chedjou
#Lille
8 yıl önce