|

Galatasaray'ın Avrupa formülü

Avrupa'ya gidebilmek için sezon sonuna kadar kaynak bulmak zorunda olan Galatasaray, çok ciddi talipleri olan Muslera'yı iyi bir fiyata satma fikrine sıcak bakıyor.

Yeni Şafak
09:39 - 10/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:53 - 10/10/2015 Cumartesi
Diğer

Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün'ün, "Gelecek sezon Avrupa'ya gitmeme riski var"açıklamasının yankıları sürüyor.



Takvim'in haberine göre, UEFA Finansal Fair Play engelini aşıp Avrupa vizesi almak için formül arayan sarı-kırmızılı yönetim gizli kapılar ardında çok kritik toplantılar yapıyor. Alınan bilgilere göre yönetimin ilk çözüm planı Fernando Muslera...



Yeni sezon başlayana kadar 40 milyon euro gelir elde etmek zorunda Galatasaray yönetimi, çok ciddi talipleri olan Uruguaylı kaleciyi satarak önemli miktarda gelir elde etmeyi planlıyor. Sezon başında Manchester United'ın 35 milyon euro'yu gözden çıkardığına dair iddialar Ada basınında manşetleri süslemişti. Sarı-kırmızılılar eğer Muslera'ya beklentileri karşılaşacak bir müşteri bulamazsa o zaman diğer formüller devreye girecek.



Telles+Bruma: 17 milyon euro

Sezon başında opsiyonuyla birlikte kiralanan Alex Telles ve Bruma'nın satılmaları artık hayati önem taşıyor. Bu ikili elden çıkarılırsa kasaya 17 milyon euro girecek. Telles, Inter'de adını ilk 11'e yazdırırken herkesin güvenini kazandı. İtalyanlar yüzde 90 opsiyonu kullanacak. Ancak Bruma'nın Sociedad performansı hiç iç açıcı değil. Beklentileri karşılayamayan Portekizli göze girmeyi başaramadı.



Sponsorluk beklentisi

Uzun bir süredir yapılamayan forma sponsorluğu anlaşması da Galatasaray yönetimi için çok önemli hale geldi. Bir Türk, bir de yabancı firma ile görüşme halinde olan Sarı-kırmızılılar, yıllık 5-7 milyon euro arasında bir gelir beklentisi içinde. UEFA ile yapılan zirvenin ardından sponsorluk görüşmelerine hız veren Galatasaray yönetiminin 2 hafta içinde sonuca ulaşması bekleniyor.



Burak Yılmaz da satılabilir

G.Saray yönetimi bunların dışında ekstra gelir elde etmenin de yollarını arıyor... Ara transferde takviye yapması mümkün olmayan Sarı-kırmızılılar'ın Muslera dışında isimlerin satışına da gündeme alabileceği belirtiliyor. Bu durumda akla gelen ilk isim Burak Yılmaz olacak. Sezon başında West Ham'ın listesine giren milli futbolcunun ara transfer döneminde satılması düşük bir ihtimal gözükmüyor.

#galatasaray
#uefa kriteri
#muslera
#burak yılmaz
9 yıl önce